Internet in België: De populairste browser

Geschreven door op
Internet in België: De populairste browser

De markt van browsers is in de loop van de jaren enorm veranderd. Waar iedereen vroeger zwoer bij Internet Explorer of Netscape zijn er met de tijd alsmaar meer, en betere, alternatieven opgedoken: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari,... Maar welke browser is nu het meest populair? En zien we verschillen tussen desktop, tablet en smartphone? De respectievelijke antwoorden op deze vragen: Google Chrome en ja. Verder lezen is meer weten.

Chrome als populairste browser

[visualizer id="3589"]

Wat direct opvalt is het grote marktaandeel van Chrome (41% in november 2015) en de daling van Internet Explorer (van 44% naar 12% in nog geen 3 jaar tijd). De twee grootste browsers horen niet toevallig bij de twee grootste mobiele OS: Google en Apple. De stijging in mobiel gebruik legt deze browsers duidelijk geen windeieren.

Safari als default op iOS

[visualizer id="3594"]

Wanneer we gaan kijken naar mensen die via hun smartphone websites bezoeken, is Internet Explorer één van de kleine broertjes en is Safari de populairste browser. De belangrijkste reden voor deze "overwinning" is het feit dat Safari de verplichte default browser is voor alle iOS-gebruikers. Een diepere analyse toonde zelfs aan dat 98% van de iOS-gebruikers via Safari surft.

Waar men op de computer nog verschillende browsers gebruikt is het browser-gebruik op smartphone duidelijk afgebakend: Safari (48%) en Chrome (43%) zijn samen goed voor meer dan 90% van het mobiele surfgedrag. Wil je je website testen voor verschillende mobiele browsers begin je dus best bij deze twee.

Topics: Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten