Page likes: De dinosaurus onder de advertentiedoelstellingen.

Geschreven door op
Page likes: De dinosaurus onder de advertentiedoelstellingen.

Het is eindelijk zover. Er is geen ontsnappen meer aan. Je besluit om een Facebook bedrijfspagina aan te maken. Je hebt gezien dat je grootste concurrenten actief zijn op Facebook. Natuurlijk wil jij hier ook je mannetje staan.

Na enkele weken heb je je Facebook-pagina aangevuld met alle nodige basisinformatie van je bedrijf. Nadat je al jouw vrienden weken hebt gespamd met de vraag om je bedrijfspagina te liken, blijft het aantal page likes hangen.

Wat doe je nu best om dit aantal te verhogen?

Wel, als je toevallig ergens een e-mailbestand van jouw klanten hebt rondslingeren, kan je dit al gebruiken om je bestaande klanten uit te nodigen om je pagina te liken. Hoe doe je dit?

Als je beheerder bent van je Facebook-pagina kan je 'E-mail contacten uitnodigen'.  Screen Shot 2015-12-08 at 16.47.16

Via deze manier kan je bestaande klanten vriendelijk vragen om je Facebook-pagina te liken. Contacten uit Linkedin, E-mailadressen van klanten, je voegt ze makkelijk toe in één CSV bestandje.

Facebook Advertising

Je hebt een marketingbudget vrijgemaakt om je merkbekendheid op Facebook te verbeteren. Je wil meer likes dan die ene concurrent, dat moet gewoon! Hoe ga je dan te werk?

Uit de verschillende doelstellingen op Facebook kan je onder andere kiezen voor 'Pagina-vind-ik-leuks'. Doe dit vooral NIET. Wat je beter doet is kiezen voor de doelstelling: 'Betrokkenheid bij paginabericht'. Bij deze doelstelling promoot je een bestaand of gepland bericht op je eigen Facebook-pagina. Dit kan je best met een wedstrijd combineren, als je echt gefocust bent op het behalen van pagina likes.

Als je een aantrekkelijke prijs weggeeft die relevant is binnen je doelgroep, gaat dit automatisch al zorgen voor veel likes en reacties op de post. Met de doelstelling, 'Betrokkenheid bij paginabericht', ga je deze post promoten naar een gekozen doelgroep. Posts die organisch al veel engagement of betrokkenheid hebben, worden nog populairder als je deze promoot via deze doelstelling. Als je een goede wedstrijd hebt georganiseerd, bereik je al gauw 200 of 300 post likes. Als je in het bericht vraagt om ook de Facebook-pagina zelf te liken, krijg je hier al heel wat page likes binnen.

Wat ben je nu met 200 of 300 post likes? Het behalen van puur page likes is in onze ogen niet echt een doelstelling. Het verbreden van je merkbekendheid op Facebook dan weer wel. Ben je toch verlekkerd op die page likes? Combineer dan de doelstelling, 'Betrokkenheid bij paginabericht', met deze handige trick.

Als er meer dan 3 personen één van je posts op je Facebook-pagina hebben geliked, ontgrendel je deze coole feature. Zo kan je iedereen die de post liked, uitnodigen om fan te worden van je Facebook bedrijfspagina.

blurred

Als je targeting en post goed zitten, heb je bij gevolg ook een hoge relevantiescore. Als je een hoge relevantiescore krijgt van Facebook, betekent dit dat de personen die je target grotendeels positief reageren op je bericht. Als dit het geval is, vinden zij het vast niet erg om deze uitnodiging te krijgen. Op deze manier betaal je veel minder voor een page like, dan je zou betalen met de doelstelling 'Pagina-vind-ik-leuks'.

Facebook verandert continu zijn advertentiemogelijkheden. Zo kan je kiezen wanneer je wordt gefactureerd. Wil je betalen elke keer je bericht wordt bekeken, of elke keer er betrokkenheid is? Natuurlijk wil je betalen voor de actie die het meest waardevol is. Controleer dus altijd of je 'Budget en planning' instellingen wel goed staan.

Screen Shot 2015-12-10 at 09.00.36

We zetten alles voor jou op een rijtje

  • Als je nog geen Facebook bedrijfspagina hebt, maak er snel één.
  • Leg je focus niet enkel op page likes, kies voor merkbekendheid.
  • Kies de doelstelling 'Betrokkenheid bij paginabericht' en combineer deze met invites.
  • Betaal per post engagement, niet per view.

Topics: Facebook, Online Marketing

Ook interessant om te weten