SEO - Titles & Descriptions; hoe pak je dat aan?

Geschreven door op
SEO - Titles & Descriptions; hoe pak je dat aan?

Zoals jullie in de blogpost over het gebruik van zoekmachines konden lezen, heeft Google een marktaandeel van 96%, wat overeenkomt met een monopolie in de zoekmachinemarkt. Mensen die zoeken naar jouw producten of diensten via Google komen dus best jouw website snel tegen. Hoe doe je dat? Door bangelijke titles & descriptions te schrijven. We geven je graag onze tips.

Baseer je op keyword research

Nadat je een keyword research hebt uitgevoerd, weet je precies welke woorden mensen gebruiken om naar jouw producten en diensten te zoeken en welke keywords dus belangrijk zijn. Door in je titles en descriptions die keywords op te nemen, vergroot je de kans dat jouw title en description verschijnt in de zoekresultaten van Google na een zoekopdracht met een specifiek keyword. Onze boodschap? Gebruik keywords in je titles & descriptions die zoekopdrachten triggeren.

Wees specifiek

Een title en description die je voor elk bedrijf kan gebruiken is nutteloos. Wij schrijven onze titles en descriptions telkens heel specifiek. Zo geven we in één oogopslag voldoende informatie om een potentiële bezoeker te overtuigen om op een website te klikken. Neem zeker ook je bedrijfsnaam op in de title en schrijf actief. We geven je graag een voorbeeld:

Niet:

niet

Maar:

wel2

Zet aan tot actie

Iets vragen verricht wonderen! Mensen expliciet vragen om iets te doen, laat ze het ook daadwerkelijk doen. De call to actions “bezoek hier”, “contacteer”, “vind hier”, overtuigen mensen om door te klikken en terecht te komen op de website. Laat duidelijk zien wat je van je potentiële bezoekers verwacht en wat ze moeten doen. Hoe duidelijker, hoe beter.

Houd rekening met het aantal karakters

Titles en descriptions die maar voor een deel verschijnen, geven een chaotische indruk. Zorg er daarom voor dat je op voorhand test of je titles en descriptions niet te veel karakters bevatten. Zo bevat een title ongeveer 70 karakters en een description 156. Let wel op: een 'w' telt voor meer karakters dan bijvoorbeeld een 'i'. De karakterbreedte speelt dus een rol. Een handige tool die wij gebruiken om een idee te krijgen van hoe onze titles en descriptions er uit zullen zien is SEOmofo. Zo weet je precies hoe lang je tekst kan zijn om er het maximale uit te halen. Key message: testen, testen, testen!

Zorg voor relevante T & D's bij elke pagina

Creëer bijgevolg geen valse verwachtingen. Stel, een potentiële bezoeker zoekt naar X en krijgt jouw title en description te zien. Jouw tekst overtuigt hem/haar om door te klikken en hij/zij bezoekt je website. Wat hij/zij ziet op jouw website is echter niet wat de bezoeker verwachtte. Hierdoor klikt de bezoeker weg en zo krijgt je pagina een hoge bounce rate. Belangrijk: elke title en description moet weergeven wat de bezoeker op de pagina te zien krijgt. Zo sluiten de verwachtingen van de bezoeker op basis van de titles & descriptions aan bij de pagina.

In een notendop

De ideale title en description is niet op één, twee, drie geschreven. Toch kom je dankzij onze tips al een grote stap dichter bij goede titles en descriptions. Vertrek vanuit een keyword research, zodat je relevante keywords kan gebruiken in je titles en descriptions. Schrijf to-the-point en houd zeker rekening met het aantal karakters. Zorg er ten slotte voor dat je titles & descriptions aansluiten bij je pagina om de bezoekers te geven wat ze verwachten. Succes!

Topics: Online Marketing, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten