Strakke banner ads met Google Ad Gallery

Geschreven door op
Strakke banner ads met Google Ad Gallery

Pakkende display advertenties maken is een kunst. Het is iets waar heel wat tijd en geld in kan kruipen. Gezien we tegenwoordig zoveel mogelijk gebruikers willen remarketen, zijn banners voor het Display netwerk onmisbaar.

Adverteerders hebben echter niet altijd de tijd en ruimte in hun budget voor dit soort advertenties. Uiteraard heeft the Google daar een antwoord op. Dankzij de Google Ad Gallery maak je in 1-2-3 een schitterende beeldadvertentie die nauw aansluit bij je huisstijl. Je kan zelfs via deze tool je YouTube ads gaan opmaken.

Gezien video advertenties voor de meeste adverteerders een ver-van-het-bed-show zijn, leggen we vandaag de focus op het maken van een sterke banner advertentie. 1 banner zeg je? Nee hoor, de ad gallery maakt ineens alle formaten die je nodig hebt. Zo pronkt je ad in een mum van tijd waar dan ook in het uitgebreide Display netwerk van Google.

Hoe breng jij je advertentie in beeld?

De Google ad gallerij biedt heel wat meer mogelijkheden dan voorheen. Voor je kan beginnen ontwerpen, is het belangrijk dat je weet welke type advertentie het best past bij welk type campagne.

google-ad-gallery-overzicht

Dynamic Display ads

Deze dynamische display advertenties kan je enkel gebruiken voor Dynamic Display remarketing campagnes. Het dynamische aan deze campagne zit hem in het tonen van de producten die de gebruiker bekeek op je website. Stel dat je een sneakershop uitbaat en je gebruiker schoenen van merk X en Y bekeek. Dan kan je hem een advertentie tonen met net die schoenen en een boodschap op maat.

Voor dit type advertentie en campagne heb je altijd een product feed met meer info over je producten of diensten nodig. Afhankelijk van je sector kies je een template en dan kan je meteen aan de slag. De productfeed pikt alle mogelijke info op van je website. Zo hoef jij alleen maar je logo en een call toe te voegen. Je hebt uiteraard heel wat templates waaruit je kan kiezen, maar kan ook volop zelf personaliseren. Je kiest de kleuren voor tekst en achtergrond, voegt indien gewenst zelf nog een beeld toe en kiest of de prijs al dan niet vertoond wordt.

dynamic remarketing ad

Lightbox advertentie

Bij dit type advertentie kies je zelf of je foto's, bewegende beelden of beide wil toevoegen aan je advertentie. Lightbox ads zijn zogenaamde interactieve rich media advertenties. Een interactie is dan bijvoorbeeld het hoveren over de ad, op de advertentie klikken om een video te spelen of een spel te starten.

De boodschap, bepaal je helemaal zelf. Je hebt drie invulvakken waar je een wisselende boodschap kwijt kan. Je kan ook tot 10 verschillende beelden toevoegen. Je kan je logo clickable maken en ook voor elk van de 3 mogelijke call to actions een aparte landingspagina ingeven. Hieronder zie je een voorbeeld van  de advertentie in zijn natuurlijke staat en wanneer er interactie is.

lightbox ad

lightbox ad interactie

General purpose ads

Bij dit type advertenties kan je enerzijds van nul beginnen ontwerpen zoals bij de dynamic remarketing ads. Leuker (en vooral veel sneller) is dat je je website kan inscannen en dat je op basis hiervan (en info uit je advertentieaccount) opgemaakte advertenties ready to go hebt. Je kan dan nog kiezen uit enkele mogelijke layouts die je ook nog kan customisen. Een logo, een andere call to action, een streepje kleur? Kan allemaal in een handomdraai. Zo heb je in een vingerknip een ideale advertentie klaar, die ook nog in alle formaten voor je gerenderd wordt.

general purpose ads overzicht

We herwerkten een ad zodat deze meer in de stijl van bakerMEN naar voor komt.

aangepaste general purpose ad

Gmail sponsored promotions

Gmail-gebruikers hebben de advertenties zeker al zien verschijnen in hun mailbox. Deze advertentievorm is zeker niet voor elke adverteerder weggelegd, al zien we bij de accounts waarvoor we het testten al mooie resultaten. Ook bij deze advertentievorm heb je ook een aantal verschillende opmaak-opties. Hieronder krijg je een voorbeeld van de drie belangrijkste.

De basisadvertentie:
Gmail image template

De single promotion advertentie:

gmail single promotion

De gmail multi product advertentie:

Het leuke aan deze advertenties is dat je zelf de items kan toevoegen op basis van een foto en een url. Je hebt dus alles zelf in handen en bent niet afhankelijk van een productfeed.

gmail mulitproduct ads

Nu je alle formaten en mogelijkheden kent, kan je er meteen mee aan de slag. Uiteraard geven we bij bakerMEN nog altijd de voorkeur aan mooi ontworpen html 5 ads. Een designer kan wat een template nooit kan evenaren. Dit type ads zijn wél ideaal indien het budget er niet is om een ontwerper in te schakelen. Je kan ze gemakkelijk aanpassen en meer eigen maken aan je bedrijf of product. Daarnaast kan je ze sowieso ook gebruiken om je ad-copy op te testen voor je de echte banners laat ontwerpen.

Topics: Adverteren, Online Marketing

Ook interessant om te weten