Eén jaar bij bakerMEN in vogelvlucht.

Geschreven door op
Eén jaar bij bakerMEN in vogelvlucht.

Exact een jaar geleden mocht ik beginnen bij bakerMEN. Mijn eerste dag was al meteen een topper. Het was namelijk net verloren maandag: wat in Antwerpen wil zeggen appelbollen en worstenbroodjes.

Hoe zien de doordeweekse dagen er zo uit? Dat ontdek je hier!

De eerste weken waren toegewijd aan het leren en bestuderen van Google Adwords & Analytics. Met de hulp van mijn bangelijke collega’s, was ik in een mum van tijd cerficated. De vele opleidingen en gastcolleges die ik mocht volgen hielpen me verder op weg. Denk maar aan de GAUC in Amsterdam waar ik samen met Dries 2 dagen heb vertoefd.  Ook de trainingen op het hoofdkantoor van Google in Brussel waren heel nuttig.

Adwords campagnes opzetten, beginnend met een keyword research, waren al snel een dagelijkse bezigheid. Een goede keyword research is uiteraard de basis van elke campagne. Hieruit komen zoekwoorden die nuttig en relevant zijn voor de klant. Zoektermen waar de klant niet voor wil verschijnen kan je dan als negatief zetten.

Hierna ga je over in Search en ga je deze bekomen keywords in specifieke ad groups gieten. Deze campagnes opvolgen in Google Analytics en de cijfers bekijken & analyseren horen hier natuurlijk ook bij. Zo kunnen we zien waar de bottlenecks zitten en er marge tot verbetering is.

Ook via Google Display behalen we vaak mooie resultaten. Voor bepaalde sectoren is dit kanaal een must. Het is natuurlijk de kunst om uit te vissen voor welk project dit al dan niet werkt.
Dit gaat net hetzelfde voor de verschillende Youtube campagnes die ik heb opgezet, waarbij je video's gebruikt om je doelpubliek te bereiken. Qua branding en awareness creatie is dit een zeer sterk kanaal!

Naast Adwords liepen er uiteraard ook Facebook campagnes voor klanten waar ik verantwoordelijk voor was. Hierbij is het weer de kunst om te blijven optimaliseren. Kiezen welk doelpubliek het best is voor de diensten die je klant aanbiedt of verkoopt door verschillende ad sets uit te proberen en het aanpassen van de verschillende advertenties.

Ook op SEO vlak heb ik uiteraard veel bijgeleerd, zowel technisch als over de juiste content. Dit begon met het schrijven van titles & descriptions en landingspagina’s. Daarbij zocht ik samen met mijn collega’s naar de beste manier om een website organisch gezien hoger te krijgen in Google.
Werken met al de verschillende Google Tools zoals: Google Tag Manager, Google Webmastertools, Moz, .. helpen hier uiteraard goed bij.

Klanten

Bij bakerMEN werken we met evenveel plezier aan grote projecten als voor kleine kmo’s in niche markten. Zo beheren al de dudes hun eigen projecten en is het interessant om van alles bij te leren van de verschillende sectoren waar onze klanten zich bevinden.  Het is erg uitdagend om de juiste strategie aan producten of diensten van de klant te koppelen. We maken er ook een punt van om vaak en open te communiceren met onze klanten, zodat we altijd goed op de hoogte blijven van waar ze naartoe willen. Zo kon ik altijd blijven optimaliseren om de klant nog bangelijker te maken.

Zelf zit mijn avontuur bij bakerMEN er momenteel helaas op aangezien ik even de wereld in trek en voor een half jaar naar Australië reis om te gaan rondtrekken. Maar eerst nog even een kleine tussenstop in Tokyo, Hongkong & Singapore. De andere bakerMEN dudes werken uiteraard nog elke dag verder om al de verschillende klanten nog bangelijker te maken!

Dubbel feest vandaag!

#appelbollen en #worstenbroden

Welkom Willem! #newdude

Geplaatst door bakerMEN op maandag 12 januari 2015

 

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten