Bangelijke banners voor je Display campagne

Geschreven door op
Bangelijke banners voor je Display campagne

We krijgen steeds vaker de vraag: “Aan welke voorwaarden moeten banners nu voldoen voor onze Display campagne?” en “Hoe zien goede banners er uit?” We bundelen hieronder onze tips & tricks. Zo kan je vanaf nu met de juiste banners je Display campagne nog bangelijker maken.

Zorg voor statische banners

Statische banners presteren volgens onderzoek beter dan dynamische banners op het gebied van clickthrough rate en conversion rate. Laat ‘bewegende’ banners dus best achterwege. Statische rechthoekige banners zorgen namelijk voor een hoge conversion rate. Statische vierkante banners werken dan weer het best voor een goede clickthrough rate. Door statische banners toe te voegen aan je Display campagne bereik je dus betere resultaten.

Voeg een duidelijke call-to-action toe

Een aantrekkelijke call-to-action nodigt uit tot klikken. Als de call-to-action bijvoorbeeld over producten gaat, zorg er dan voor dat de afbeelding het product weergeeft. Als de call-to-action over showrooms gaat, laat dan lachende mensen in jullie winkel zien, enzovoort.

Voorbeelden van call-to-actions:

- Ontdek onze producten
- Bezoek onze winkel
- Download de whitepaper

Zet mensen dus aan om te klikken of te ontdekken. De imperatief zorgt er ook voor dat mensen meer geneigd zijn om door te klikken.

Formaten

De meest voorkomende formaten voor banners:

  • 728 x 90
  • 300 x 250
  • 250 x 250
  • 468 x 60
  • 120 x 600

Go Mobile!!! De meest voorkomende banners voor Mobile ads:

  • 320 x 50
  • 320 x 100

Gebruik HTML5 banners

Niet alle banners kunnen op elke website worden weergegeven. Door HTML5 banners te gebruiken verhoog je de kans dat jouw banners getoond worden. Die banners passen zich namelijk qua grootte automatisch aan. Zorg dus, als je over de mogelijkheden beschikt, voor HTML5 banners.

Zorg ook voor tekstadvertenties

Zoals we eerder al zeiden toont niet elke website de banners die je hebt toegevoegd aan je Display campagne. Het is daarom belangrijk om ook tekstadvertenties per ad group toe te voegen. Op die manier worden je tekstadvertenties toch getoond, als je banners niet verschijnen. Los daarvan, zien we dat tekst-advertenties in verhouding net iets vaker worden aangeklikt dan banners. Ga dus voor zekerheid en voeg ze zeker toe!

In ‘t kort

Een Display campagne met statische banners bezorgt je dus een betere clickthrough rate en conversion rate dan een campagne met dynamische banners. Onze boodschap? Zorg voor mooie en engagerende statische banners! Door de usp met de juiste woorden in een duidelijke call-to-action te gieten, klikken mensen sneller op je banner. Maak je banner dus zo aantrekkelijk mogelijk, maar houd rekening met de formaten waaraan ze moeten voldoen.

Topics: Online Marketing

Ook interessant om te weten