Opgelet voor valse instagram mails

Geschreven door op
Opgelet voor valse instagram mails

Opgelet wanneer je een dezer dagen een mailtje ontvangt van Instagram met een melding rond het resetten van paswoord of verdachte activiteit in je account. Een van onze klanten kon na het weekend niet meer inloggen in zijn Instagram-account. Bij nazicht van de mail gekoppeld aan de Instagram-account verscheen onderstaand mailtje:

valse mail instagram

Mailadres no-reply@mail.instagram.com lijkt te kloppen, taalgebruik zit ok: dit kan toch geen onguur mailtje zijn? En wat een lieve boodschap: we beschermen je van de gemene krakers van je account. Een klik op de link gaf echter een foutmelding op de URL. Wanneer ze dan zelf probeerde wachtwoord aan te passen kreeg ze de melding dat ze dit al te vaak had geprobeerd en om later nog eens terug te komen om opnieuw te testen.

Vandaag vroeg ik een nieuw wachtwoord aan (na zelf te navigeren naar instagram.com) en kregen ze onderstaand mailtje in hun mailbox. Geheel andere opmaak, andere aanspreking, geen losse links maar buttons... Dit is een mailtje van de officiƫle instagram. Als we vergelijken met het andere mailtje is er duidelijk iets niet pluis. Er leek gelukkig niets gewijzigd aan de account en er verschenen ook geen foto's die niet door de beheerder geplaatst waren. We hebben de klant wel aangeraden om even een virusscan te doen, just in case het om een malware link ging.

Let dus extra goed op wanneer je dit soort mailtjes ontvangt. Zelfs wanneer het mailadres, afzender en de boodschap lijken te kloppen kan het dus best zijn dat er iets aan het handje is!

echte mail instagram

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten