Nieuwe advertentiemogelijkheden op Facebook


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Nieuwe advertentiemogelijkheden op Facebook

Je hebt ze waarschijnlijk al een paar keer zien passeren, de nieuwe Canvas ads. Nee, we spreken hier niet over sponsorboodschappen tijdens 'De Ideale Wereld'. We hebben het natuurlijk over de Facebook Canvas ads.

De Facebook Canvas ad geeft adverteerders de mogelijkheid om hun merk of product op een ongeziene manier in beeld te brengen.

Wat maakt een Canvas advertentie uniek?

Wanneer je kiest voor een andere doelstelling zoals: 'Clicks naar website', kom je logischerwijze terecht op een website. Als je klikt op een Canvas ad, opent de advertentie verder.

De Canvas ads zijn dan ook ideaal voor storytelling. Ze zijn speciaal ontworpen om meer engagement te creëren met mobiele gebruikers. Zo kan je fullscreen afbeeldingen combineren met een carrousel, CTA's en een video.

De content die je in deze advertentie laat zien, kan je volledig personaliseren. Zo kan je met Photoshop zoveel tekst als je wil, verwerken in je afbeeldingen. De 20% tekst-regel is hier dus niet van toepassing. Bye bye Grid tool!

Een voorbeeld van zo'n Canvas ad zie je hier.
canvas-ad-facebook

Ook Facebook zet dus volop in op nieuwe mobiele advertentiemogelijkheden. Dit is een logische stap, als je kijkt naar het mobiele bereik op Facebook. Over het algemeen zien we in de accounts van onze klanten dat het mobiel gebruik vrij hoog ligt, soms wel tot 70%. Je speelt hier best op in door je advertentiesets op te splitsen in mobile en desktop gebruikers. Zo kan je beide types gebruikers op een andere manier benaderen door je advertentie op hun surfgedrag aan te passen.

De resultaten hiervan spreken waarschijnlijk boekdelen. Je kan deze resultateb ook nakijken bij je huidige advertenties is om de resultaten te bekijken opgesplitst per 'Plaatsing en toestel'. Dit doe je door in je advertentieaccount een campagne te selecteren en bij 'Opsplitsing', 'Plaatsing en Toestel' te kiezen.

Lead ads are back?

Naast de Canvas ads zijn de Lead ads ook ideaal om mobiele gebruikers te bereiken op Facebook. Deze lead ads worden gebruikt om users snel en eenvoudig formulieren te laten invullen. Facebook gebruikt hier de informatie die al beschikbaar is over jou.

Oud nieuws, we know... De lead ads hebben echter ondertussen een paar updates gekregen die je misschien nog niet kent. Zo kan je ook lead ads op desktop activeren. In Power Editor kan je nu bij de advertentieset ook kiezen voor 'Nieuwsoverzicht op desktop'.

Screen Shot 2016-04-04 at 15.43.43

We raden lead ads zeker aan als je bijvoorbeeld nieuwe e-mailadressen voor je nieuwsbrief wilt verzamelen. Een gewilde white paper beschikbaar zetten in ruil voor een inschrijving is ook een succesvolle strategie. Door enkel het e-mailadres te vragen, dat dan nog automatisch wordt ingevuld, is de kans groot dat de gebruiker toehapt.

We vatten samen:

  • Kijk eens hoeveel mobiele gebruikers er actief zijn op jouw Facebook Business page. Op basis hiervan kan je beslissen om te kiezen voor Canvas of lead ads.
  • Spring meteen op nieuwe advertentiemogelijkheden op Facebook. De eerste weken na release scoren deze meestal zeer goed op engagement.
  • Lead ads zijn nu ook beschikbaar op desktop. Deze ads zijn een ideale manier om kwalitatieve e-mailadressen te verkrijgen.

Topics: Adverteren, Facebook, Mobile

Ook interessant om te weten