Extensies - Hoe zet je ze in?

Geschreven door op
Extensies - Hoe zet je ze in?

In een vorige blogpost las je al hoe je betere Adwords advertenties kunt schrijven. We gaan deze week iets dieper in op het gebruik van extensies. Eens die advertenties verschijnen voor potentiële klanten, is het belangrijk ze te overtuigen om door te klikken. Verrijk je advertentie dus met extensies en verhoog de clickthrough rate! Let’s get started!

Sitelink-extensies

Sitelink extensies zorgen ervoor dat je naast de standaard url nog extraatjes kan toevoegen aan je advertentie. Zo kun je bijvoorbeeld pagina's specials of acties in de kijker zetten. Heb je verschillende productcategorieën? Zorg dan voor een sitelink per productcategorie, zoals in onderstaand voorbeeld. Als mensen dan je advertentie zien, zien ze meteen wat ze mogen verwachten op je website. Dit is ook belangrijk als mensen slechts geïnteresseerd zijn in een specifiek product. Je leidt ze dan rechtstreeks naar het juiste deel op je website, bangelijk toch?

Sitelink

Locatie-extensies

Locatie

Maak zeker een Google My Business account aan en koppel die dan sowieso aan je Adwords account. Dit zorgt er namelijk voor dat je contactgegevens (adres en telefoonnummer) bij de advertentie vertoond worden. Mensen zien in een handomdraai je contactgegevens en kunnen met een klik bellen of de routebeschrijving opvragen via hun mobiel.

Recensie-extensies

Zet recensies mee in je advertenties om potentiële klanten te overtuigen dat je goed bent in je business. Zeker als je een prijs, certificaat of een positieve reactie hebt ontvangen van een tevreden klant. Zo’n vermeldingen creëren een zeker vertrouwen bij een potentiële klant én onderscheiden jouw advertentie van anderen.

Oproepextensies

Je stelt oproepextensies in, zodat mensen bij het zien van de advertentie, meteen je bedrijf kunnen bellen. Deze extensie is ideaal, omdat je deze kan instellen als doel in AdWords. Zo kan je meten hoe lang het telefoongesprek duurde, of er wel werd opgenomen, enzovoort. Zeker als je bedrijf diensten verleent, is dit belangrijk, aangezien mensen telefonisch een afspraak kunnen maken.

Highlight-extensies

Beschrijf in kernwoorden waarom potentiële klanten voor jouw bedrijf/producten/diensten moeten kiezen. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Of waarom zijn jouw producten zo uniek? De kernwoorden komen extra bij de advertentie en kunnen doorslaggevend zijn als ze goed inspelen op de diensten of producten die je bedrijf aanbiedt. Boodschap? Zet je USP in de kijker en overtuig!

Highlight

 

 

HighlightMoederdag
Nu zondag is het moederdag! Zet daarom bijvoorbeeld als highlight-extensie ‘moederdagactie’. Zo weten potentiële klanten dat je een speciale actie doet voor de mama's.

 

In 't kort!

Een Adwords advertentie is niet enkel de headline, beide descriptions lines en een Display url creatief invullen. Het gaat veel verder dan dat. Dankzij extensies verrijk je je advertenties en ga je met meer informatie een potentiële klant overtuigen om door te klikken naar jouw website. Creatief omgaan met die extensies is dus de boodschap! Zo kan je altijd inspelen op feestdagen, acties,...

Topics: Adverteren, Online Marketing

Ook interessant om te weten