Facebook Custom audience update: Engagement


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Facebook Custom audience update: Engagement

Als je momenteel adverteert op Facebook, heb je waarschijnlijk de krachtige 'Custom Audiences' al ontdekt. Dit waren momenteel de opties die je kon gebruiken om een custom doelgroep aan te maken.

  • Customer List: match je huidige e-mailcontacten met hun Facebook profielen.
  • Website Traffic: target je website bezoekers op Facebook. Gebruik de Facebook pixel om alle conversies duidelijk te meten en de campagnes hiervoor te optimaliseren.
  • App Activity: target gebruikers die een actie ondernemen in je app.

Deze Custom Audiences zijn uitermate krachtig als je deze combineert met Lookalike audiences.

Screen Shot 2016-05-12 at 16.08.09

What's new?

Engagement on Facebook: target de gebruikers die jouw content bekijken. Deze nieuwe optie heeft een zeer groot potentieel voor bedrijven die veel videomateriaal gebruiken op Facebook.

Screen Shot 2016-05-12 at 16.25.39

Dit zijn namelijk de opties:

Screen Shot 2016-05-12 at 16.25.51

Met deze targeting optie kan je nu ook de gebruikers groeperen die het meest bezig zijn met jouw brand of bedrijf. Gebruikers die 75% van je video's hebben bekeken, zijn zeer waardevol. De 95% , of de die hards zullen eerder beperkt zijn.

Wat zijn de mogelijkheden hiermee? Je kan deze doelgroepen, net zoals de andere custom doelgroepen gebruiken als bron voor een look-a-like audience. Zo kan je als beginnende Facebook speler ook adverteren op mensen die waarschijnlijk jouw content relevant vinden.

Heb je al een grote doelgroep, dan kan je deze nu ook segmenteren op basis van bovenstaande opties. Trending video's kunnen op deze manier eerst worden gepushed met een beperkt budget naar de 'die hards' die jouw video's meestal helemaal bekijken en hier ook mogelijk een mening over vormen.

Je kan deze engagement opties toepassen op één video of meerdere videos.

In het kort:

  • Bedrijven met veel videomateriaal op Facebook kunnen het nieuwe custom audience benutten om hun meest waardevolle fans in beeld te brengen.
  • Maak gebruik van Custom audiences om te adverteren op Facebook. Deze kunnen je resultaten drastisch verbeteren.
  • Ben je een starter op Facebook? Gebruik look-a-like audiences om je doelgroep exponentieel uit te breiden.

 

Topics: Adverteren, Facebook

Ook interessant om te weten