Het leven zoals het is: de stagiaire

Geschreven door op
Het leven zoals het is: de stagiaire

header

Ik ben Nasira, studente Digital Media Manager van de Thomas More Hogeschool. Met mijn eerste bachelordiploma Journalistiek besloot ik een jaar geleden om nog een tweede hogeschoolopleiding te volgen. Die keuze maakte ik heel bewust: met alleen een diploma Journalistiek zou het ontzettend moeilijk zijn geweest om aan de bak te geraken (en laten we eerlijk zijn: alsof ik de wereld kan veranderen). Na wat keuzestress nam ik uiteindelijk de beslissing om Communicatiemanagement: Digital Media Manager op een jaar tijd bij te studeren.

Momenteel ben ik aan mijn laatste stageweek begonnen. Ik doe stage bij bakerMEN in Berchem, het bangelijkste online marketing bureau dat je je kan inbeelden. Vanaf dag 1 werd ik warm onthaald en kreeg ik de nodige ondersteuning als stagiaire. Ik werd behandeld als een collega en kreeg telkens mooie leerkansen die ik met beide handen greep (krijg ik nu een job, aub?).

Nog bangelijker worden, say what?

 
Ik ben het type stagiaire dat wel van een uitdaging houdt, ondanks mijn beperkte ervaring. Geen enkele keer heb ik nee gezegd tegen een taak, want geen beter moment dan dat om bij te leren denk ik dan. Als studente DMM met een Journalistieke achtergrond bestond mijn online marketing ervaring voornamelijk uit theorie. Deze stage bood mij de kans om die theorie om te zetten in praktijk.

Volgens het woordenboek staat stage (de; v(m); meervoud: stages) voor periode van praktische oefening als onderdeel van een opleiding: stage lopen”.

Theoretisch gezien is dat ook zo. Maar niet elke student heeft het geluk om terecht te komen op een stageplek waar ze je opdrachten en kansen geven waar je ook iets uit haalt en die je kan meenemen naar je professionele carrière. Niet elke student krijgt de mogelijkheid om op zelfstandige basis opdrachten uit te voeren voor klanten die ze ook degelijk gebruiken. Niet iedereen krijgt telkens constructieve feedback waar je als student écht lessen uit trekt. En tenslotte heeft niet iedereen de chance om zich een gelijkwaardige collega te voelen in een team dat je ondersteunt en helpt wanneer nodig.

Mijn stage bestond wel uit alle bovenstaande ervaringen en dat is voor een student een gouden ervaring, want ook ik heb het al anders gekend. Een stage kan een afstuderende student maken of breken (insert dramatic sound) en gelukkig nam bakerMEN die verantwoordelijkheid serieus. Ik slaagde er dankzij bakerMEN in om nog bangelijker te worden op drie maand tijd.

From Zero to Hero

 
Na het behalen van mijn Google AdWords certificaat, kreeg ik in mijn eerste week al meteen de kans om te leren werken in de AdWords interface. Nog geen drie maand later ben ik in staat om zelf campagnes op te zetten en die te onderhouden. Van SEA noob naar SEA expert (oké ook niet waar, maar ik probeer hier gewoon een punt te maken).

Ik weet intussen hoe de business side van Facebook Advertising in elkaar steekt en welke eindeloze mogelijkheden je kan gebruiken om de meeste relevante mensen te bereiken. Opzetten van de juiste doelgroepen voor klanten? Check! Van gewone Facebook-user tot shit-ik-wist-niet-dat-dat-allemaal-mogelijk-was-bedankt-Facebook-user.

Ik weet welke elementen nodig zijn om een website meer SEO friendly te maken. Aan Keyword Research doen, de juiste titles & descriptions schrijven, … Alles om een website een hogere zichtbaarheid en vindbaarheid op te leveren. Van SEOnwetend tot SEOntdekker.

Ik kan een digitale strategie uitwerken op maat van een klant met de nodige kritische toets, ik kan cijfers uit Google Analytics juist interpreteren en er relevante cijfers uit halen, ik kan fatsoenlijke landingspagina’s schrijven, … Ik heb simpelweg te veel geleerd om in één blogpost mee te delen. Toch even verduidelijken: er is nog veel ruimte om bij te leren (want een mens kan maar zoveel bijleren op één schooljaar). Leergierigheid en honger naar meer? Dubbel check!

Burgers & booze

 
image Work hard, play hard hé. Het is altijd serious business bij bakerMEN. Zeker als het op poolen, hamburgers en Duvel aankomt. Tijdens de middagpauze maken we het gezellig competitief en laat iedereen graag zijn of haar (in my case beperkte) poolskills zien. Wie eerst afklopt, mag beginnen (op voorwaarde dat je eerst je bokes hebt opgegeten natuurlijk). Vrijdagen zijn gewijd aan Burgers & booze (en ergens tussendoor wordt nog gewerkt hoor). Collega Julie maakt er haar missie van om op Het Bord te delen hoe lang het nog duurt tot we naar het hamburgerkraam van de vrijdagmarkt kunnen vertrekken (jep, de hamburgerman kent iedereen zijn bestelling intussen vanbuiten). En om klokslag vier u hoor je Dries iedereen vragen wie zin heeft in een Duveltje. Kwestie van het weekend op de juiste manier in te gaan natuurlijk! Hashtag my internship is better than yours.

PS. Deze tekst werd niet onder dwang van mijn collega’s geschreven.
PPS. Deze tekst kan al dan niet gezien worden als slijmmiddel bij de bazen om hier te kunnen beginnen na de zomer.
PPPS. Ik kan nog steeds geen koffie zetten.
PPPPS. All jokes aside, deze tekst werd wel degelijk geschreven uit mijn (nog altijd Nasira hier) persoonlijke ervaring.

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten