Hoeveel brengen jouw Facebook campagnes echt op?


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Hoeveel brengen jouw Facebook campagnes echt op?

Facebook is een ideaal middel om je producten in de markt te zetten. Zeker als e-commerce bedrijf kan je vlot de juiste gebruikers targeten en naar je webshop verwijzen. Door je Facebook pixel juist in te stellen kan je zelfs ontdekken hoeveel transacties en revenue elke ad oplevert. Zo kan je vlot de ROI van je Facebook campagnes berekenen en evalueren. Hieronder kan je ontdekken hoe je het sales rapportje snel opbouwt.

Facebook geeft je standaard altijd hetzelfde simpele performance rapportje waar je deze resultaten niet in kan terugvinden. Om zelf een rapport samen te stellen klik je rechts op "Colums: Performance"

Facebook Adverts Manager - standaard rapport

Hier opent volgend dropdown menu. Klik op "customise colums" om je rapport te beginnen opbouwen.

performance rapporten facebook columns aanpassen

Volgend scherm opent, hier kan je allerlei rapporten samenstellen. Nu ligt onze focus op sales, vandaar dat we naar het stukje "website" navigeren, waar we o.a. resultaten van de Facebook pixel kunnen oppikken. Je kan hier voor het gemak de zoekbalk gebruiken. We kiezen voor volgende metrics:

  • Purchase
  • Cost per Purchase
  • Purchase conversion Value

Let op: kies niet voor All website action value als je de pixel zowel voor pageviews als voor conversies hebt ingesteld. Facebook gooit hier namelijk nog een hele hoop extra conversies in de strijd waardoor je resultaat veel hoger ligt dan wanneer je enkel de effectieve purchases aanvinkt.

Adverts Manager columns aanpassen

Klik op apply en dan krijg je onderstaand rapport.

sales report facebook all time

Wanneer je deze data gaat vergelijken met de e-commerce data in Analytics zal je zien dat de purchase conversion waarde een stuk hoger ligt dan wat Google rapporteert. Facebook houdt namelijk ook rekening met de sales die niet rechtstreeks gebeuren en met gebruikers die niet klikten, maar wel de advertentie te zien kregen. Deze resultaten kan je dan ook uitsplitsen enerzijds op view/click en anderzijds op de tijd die tussen deze en de aankoop zaten.

Om dit in te stellen ga je weer naar het overzicht waar je de purchase en values aanvinkte. Wij kiezen bij view altijd maximaal 7 dagen anders is het resultaat te onbetrouwbaar. Voor de klikkers kiezen we dan wel voor de volledige periode.

attribution window instellen

Na een klik op de apply knop krijg je volgend resultaat:

attribution window purchase

attribution window met value

Nog een pro-tip: je kan dit rapport ook opslaan, zodat je dit altijd met een klik kan oproepen. Vink onderaan het venster "Save as preset" aan en geef je rapport een klinkende naam.

save all the things

Topics: Adverteren, Analytics, Facebook

Ook interessant om te weten