Google neemt Wildfire over

Geschreven door op
Google neemt Wildfire over

Gisterenavond heeft Wildfire bekend gemaakt dat ze lid worden van de Google familie. Wildfire is gespecialiseerd in het ontwikkelen van social media marketing software. Op vier jaar tijd wist het bedrijf een sterke reputatie te vestigen in dit marktsegment en vandaag hebben ze 16 000 klanten waarvan 30 top 50 merken. De internet gigant heeft Wildfire naar verluid overgenomen voor een bedrag van 250 miljoen dollar.

De meest voor de hand liggende drijfveer voor de overname is uiteraard een betere concurrentiepositie op het vlak van social advertising. Iets waar Google tot nu toe nog niet echt voet aan de grond heeft gekregen. Met Wildfire halen ze heel wat kennis in huis om wedstrijden, games en marketingacties aan te bieden op het Google+ netwerk.Google neemt Wildfire over.

Wildfire laat weten dat ze voorlopig van plan zijn om verder te werken zoals ze bezig waren. Dit betekent dat ze momenteel marketingoplossingen blijven aanbieden op Facebook, Twitter, LinkedIn, Printerest etc. Toch opmerkelijk  dat Google geld zal verdienen aan advertenties en marketing plug-ins op concurrent Facebook. Of en hoelang Facebook dit zal toestaan is momenteel nog onduidelijk.

Het is immers aannemelijk dat Facebook niet echt gelukkig is met het feit dat een Google bedrijf één van hun grootste marketingpartners is. Maar anderzijds kan Facebook Wildfire moeilijk de toegang tot hun API's ontzeggen. Hiermee zouden ze immers heel wat ontwikkelaars (en grote merken) voor het hoofd stoten.

Google had eerder al aangegeven geïnteresseerd te zijn in een social media marketing bedrijf. Zo hebben ze reeds geboden (en verloren) op Buddy Media (Salesforce), Vitrue en Involver (beiden van Oracle ondertussen). Met Wildfire halen ze nu dus eindelijk hun slag thuis.

Topics: Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten