Wat bakerMEN noteerde tijdens de GAUC 2016

Geschreven door op
Wat bakerMEN noteerde tijdens de GAUC 2016

Donderdag 25 augustus was een hete dag. Niet alleen buiten, maar ook in het Diamant Conference Center in Brussel. Daar amuseerden wij (Celesta & Nicolas) ons als data addicts tijdens de GAUC. Een goed gevulde dag die we eindelijk samen hebben kunnen neerpennen tot een You need to know this blog.

Let’s start the party!

gauc presentatie online marketing

Google Tag Manager

Bij bakerMEN kunnen we er al langer niet zonder: Google Tag Manager. Tijdens de presentatie, walste Simo Ahava  zijn Javascript codes en kwam telkens tot dezelfde conclusie: GTM is dé must have in de online marketing. Dit is geen nice to have tool, maar een ZET HET VERDOMME OP JE WEBSITE tool. Wie dat niet doet maakt het zichzelf alleen maar moeilijker.

Voordelen?

Als online marketeer ben je minder afhankelijk van developers. Zo kan je sneller schakelen en hoef je je ook geen zorgen te maken over de extra kosten die bij website aanpassingen komen. Het laat ons toe om meer data te tracken, zeker nu we steeds meer richting content marketing gaan. Ten slotte vertelt GTM je exact wat je wil weten, zonder dat je de focus legt op sessies & bounce rate. Aanrader dus!

Nadelen?

Niets, echt niets…

Wat ons het meest bijbleef van Simo zijn presentatie over GTM:

  • Kijk eerder naar de tijd dat de gebruiker daadwerkelijk actief is op de webpagina in plaats van de bounce rate. Dat heet interactive time. Zo weet je precies hoe lang een bezoeker een bepaalde webpagina bekijkt.

simo ahava gauc online marketing

Hotjar & Visual Website Optimizer

Ook Hotjar kwam als hot topic uit de bus. Niet alleen tijdens de GAUC, maar ook tijdens onze dagelijkse activiteiten. Via Hotjar starten we bijvoorbeeld heatmaps om te checken hoe bezoekers een webpagina gebruiken. Ook formulieren die weinig conversies opleveren, stellen we via Hotjar graag op de proef.

Naast Hotjar zijn wij ook grote fan van VWO (Visual Website Optimizer). Beide tools geven in grote mate dezelfde opties. Je kan dus zelf kiezen met welke tool je het liefst werkt, het doel blijft hetzelfde: het websitegebruik van bezoekers in kaart brengen.

Tip: zet de Hotjar of VWO code via GTM op je website; snap je nu waarop GTM zoooo handig is?

Supermetrics all the way

Automatisch al je data in een drive bestand? Dat doen wij met Supermetrics. Ook Claudia Kosny gaf dit mee als supertool. Handig dus om alle data snel in een overzicht te krijgen. De resultaten van een Facebook campagne automatisch en snel weergeven? Eenmaal de side bar gelaunched is in je drive document, selecteer je je data source, account, datum, metrics,… Klaar!

Klipfolio

Klipfolio kreeg regelmatig de nodige aandacht bij de sprekers tijdens de GAUC. Ook wij gebruiken Klipfolio om honderden databronnen met elkaar te verbinden. Hierdoor hebben we een veel beter overzicht van al onze online marketing inspanningen en komen we sneller tot betere inzichten. Door alle data (Adwords, Facebook,…) op één plaats visueel te verzamelen, zien we exact waar er meer mogelijk is. Boodschap? Ga voor Klipfolio!

Dussss??

Track better, faster en stronger met GTM. Focus op user experience en leer uit wat je klant je vertelt. Combineer en visualiseer alle vergaarde data points in Klipfolio voor een sneller inzicht in optimalisatiemogelijkheden over al je campagnes en online marketing werk heen. Niets nieuws dus voor de bakerMEN, maar opnieuw een bevestiging van het belang van alle online metingsopties.

Topics: Analytics, bakerMEN, Online Marketing

Ook interessant om te weten