Nieuwe Facebook feature: producten taggen

Geschreven door op
Nieuwe Facebook feature: producten taggen

Het kan nu ook op Facebook: een shopping feed voor je klanten. Tot nu toe kon je Dynamic Product Ads creëren, maar er is nu nog een nieuwe feature bijgekomen. Verkoop je fysieke producten en geen diensten of services? Dan kan je nu ook op Facebook een overzicht van je producten aan je klanten tonen.

Je kan tot 30 producten vermelden per page post, maar die hoeveelheid zal je zelden tot nooit nodig hebben. Het is belangrijk om enkel de producten die op de foto getoond worden te taggen, zodat het steeds relevant blijft voor je klanten.

Let op: je moet producten geregistreerd hebben in je Product Catalog om hier gebruik van te kunnen maken. Je moet om te beginnen je feed (je productenlijst met kenmerken en attributen) uploaden aan je product catalog. Alle producten die hieraan worden toegevoegd kan je dan achteraf taggen in posts en foto's.

Hoe doe je dit nu?

Er zijn twee verschillende manieren om producten aan je nieuwsoverzicht toe te voegen: door ze te taggen in je post of door ze te taggen in je reeds geüploade foto’s of video’s. Er is dus nog een optie om ze achteraf toe te voegen indien je het in de eerste plaats vergeten bent.

Optie 1: tijdens het aanmaken van je Facebookpost producten toevoegen.

Naast het kompas-icoontje om je doelgroep aan te passen, verschijnt er vanaf nu ook een tag-icoontje.

Screen Shot 2016-11-22 at 13.15.27

1. Klik op het tag-icoontje en duid de juiste producten aan.

Screen Shot 2016-11-22 at 13.16.03

2. Dat ziet er dan zo uit:

Screen Shot 2016-11-22 at 13.22.01

Optie 2: achteraf producten toevoegen aan je foto's en video's.

  1. Open je foto op Facebook en klik rechts op ‘Tag Products’

gitaar 11

 

  1. Klik op foto, er verschijnt een wit vierkantje waar je tag aan toegevoegd zal worden

gitaar 22

  1. Typ de naam van de het product in zoals je het in je Shop hebt genoemd

gitaar 33

 

  1. Klik op het juiste product

gitaar 44

Waarom we fan zijn?

Omdat er voordelen aan zitten voor zowel jezelf als je klanten. Door producten toe te voegen aan je posts en foto’s krijgen je klanten een beter overzicht en helpt dit ook bij je organische zoekresultaten. Als mensen op zoek gaan naar een gelijkaardig product, kunnen ze dankzij jouw getagde producten sneller terechtkomen op jouw pagina.

Post engagements hebben nu meer een commerciële meerwaarde, omdat het product in de eerste plaats al getagd is en er een bijhorende link aanwezig is.

Voor je klanten is het sowieso net iets gebruiksvriendelijker. Zo krijgen ze gemakkelijker een overzicht van wat jij aan te bieden hebt en worden ze herleid naar je website, waar ze nog meer concrete informatie kunnen vinden. Daarnaast krijgen ze ook nog de optie om het product rechtstreeks vanuit de Shop te kopen.

 

Topics: Facebook

Ook interessant om te weten