Personal Branding: Hoe score jij in Google?

Geschreven door op
Personal Branding: Hoe score jij in Google?

 

Infographic over persoonlijke SEO

Personal Branding is al lang niet meer gereserveerd voor politiekers en wereldsterren. Door de opkomst van sociale netwerken en blogs is zowat iedereen tegenwoordig bezig met zijn persoonlijk merk. Het is dan ook erg simpel om een profiel of website op te zetten waarop je jezelf kan profileren zoals jij het wilt.

Niet iedereen beschouwt het aanmaken van een profiel als personal branding. Maar toch valt ook jouw Facebook, Twitter of LinkedIn profiel hieronder. Bij Bloovi gingen ze daar al uitvoerig op in.

Wees je bewust dat anderen, zowel kennissen als onbekenden, deze profielen zullen gebruiken om een beeld over je te vormen. Het is immers geen geheim dat rekruteerders via Google op zoek gaan naar informatie over sollicitanten. Ook ik Google regelmatig iemands naam vooraleer ik er een afspraak mee maak. Doe dus zeker zelf eens de test: wat vinden mensen als ze jou opzoeken in Google? Ben je blij met het resultaat of staan er zaken waarvan je liever niet wilt dat ze bijdragen tot een eerste indruk?

SEO is niet enkel relevant voor bedrijven, ook voor jou kan het belangrijk zijn om controle te behouden over je resultaten in Google. BrandYourself heeft dit ook begrepen en maakt er zijn core business van. Deze jonge startup is volledig gericht op online reputation management van personen. Ze hebben een hoop tools die je moeten helpen beter te scoren in de zoekresultaten. Doel is om de eerste pagina in Google onder jouw naam volledig zelf in handen te hebben.

BrandYourself lanceerde onlangs een infographic die opgezet is vanuit het oogpunt van personal branding. Maar tegelijk biedt het ook een interessant inzicht voor bedrijven in het belang van sociale netwerken. Zo blijkt dat LinkedIn systematisch hoger scoort in de zoekresultaten dan bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

De grootste verrassing is echter de lage score van YouTube. Desondanks het feit dat YouTube veruit het populairste videonetwerk is, scoort Vimeo bijna altijd hoger. Als bedrijf én persoon kan je dus maar beter op beiden aanwezig zijn.

Op het vlak van blogging sites scoort Wordpress het beste. Beter dan concurrenten Tumblr en Blogger. Jezelf profileren aan de hand van foto's blijkt erg moeilijk. De enige foto website die binnen de eerste 2 pagina's van de zoekresultaten verschijnt is Flickr.

Genoeg ideeën dus om met  jouw persoonlijke SEO van start te gaan. Of laat je dit liever over aan de experts? ;-)

Topics: Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten