Dynamic Keyword Insertion Fails

Geschreven door op
Dynamic Keyword Insertion Fails

Wat is DKI?

Dynamic Keyword Insertion (afgekort als DKI) is een functie die het mogelijk maakt om relevantere CPC-advertenties te creëren. Zowat elke grote zoekmachine biedt deze SEA mogelijkheid aan. Concreet komt het erop neer dat de zoekterm die je advertentie getriggerd heeft automatisch ingevoerd wordt in je advertentie.

Dit ziet er dan uit als volgt:

Hoe werkt Dynamic Keyword Insertion?

Om een dynamische zoekterm in te voegen in je advertentie gebruik je de code {keyword:voorbeeld tekst}. De voorbeeld tekst vervang je door een generieke zoekterm die past bij de advertentiegroep waarvoor je CPC-ads getriggerd worden. Wanneer de ingegeven zoekopdracht te lang is zal je advertentie de voorbeeld tekst weergeven in de plaats van de zoekopdracht.

Meer informatie over Dynamic Keyword Insertion bij AdWords vind je op de website van Google.

DKI Fails

Alhoewel Dynamic Keyword Insertion een handige manier is om advertenties relevanter te maken moet je oppassen wanneer en hoe je dit gebruikt. Het internet staat immers vol met voorbeelden van hoe DKI tot hilarische advertenties kan leiden. We geven er hier enkele mee...

Op Ask.com kan je terecht voor zwartwerk.
Ask.com failt met dynamic keyword insertion


Gebruikt ondergoed is nu in de aanbieding!
Ondergoed reclame failt met dynamic keyword insertion

 

Psychisch onderzoek is bedrog.
Psychisch onderzoek failt met dynamic keyword insertionAltijd al de president van de VS willen kopen?
Obama fail met dynamic keyword insertion

Als je graag opgelicht wordt door je date is dit dé site voor jou!
Dating Sites failen met dynamic keyword insertion

 

De gulden DKI-regel

De gulden regel bij Dynamic Keyword Insertion is dan ook dat je ze enkel mag gebruiken in niche campagnes die zich op één bepaald product richten. Zoals 'Online Marketing' in het voorbeeld hierboven. Wees dus kieskeurig met het uitzoeken van de keywords voor je campagne. Alle populaire queries van een bepaalde zoekterm opnemen kan tot belachelijke situaties leiden...

Dit benadrukt nog maar eens het belang van een goede opvolging van je SEA campagnes. Zo kan je tenminste tijdig ingrijpen als je merkt dat je DKI-advertenties getriggerd worden door de foute zoektermen.

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten