Social Media en SEO

Geschreven door op
Social Media en SEO

Om goed te scoren in de zoekresultaten moet je actief aanwezig zijn op sociale netwerken. Zoekmachine's zoals Google beweren dat ze meer en meer rekening houden met je aanwezigheid op sociale netwerken. Om relevante zoekresultaten aan te kunnen bieden brengen ze het aantal aanbevelingen, +1's, mentions en shares op de sociale netwerken in kaart.

Hoe vaker jouw website wordt aangeprezen of leuk gevonden, hoe relevanter je website moet zijn. Dus dan moet deze ook hoger scoren. Niet? De mannen van Tasty Placement besloten dit te onderzoeken.

Social Media Activity onderzocht

Kan Social Media Activity een boost geven aan je organische zoekresultaten? Dit is de vraag van waaruit het onderzoek vertrokken is. Daarvoor zijn er 5 gelijkaardige websites opgezet die elk via een ander sociaal netwerk gepromoot zijn. Na een maand werd telkens hun ranking in de zoekresultaten van Google vergeleken met daarvoor.

De resultaten...

Infographic over Social Media & SEO

De hoogste stijging in Google's rankings werd verwezenlijkt door de aanmaak van een Google+ business pagina met 100 volgers. Vervolgens bleek een stijging in het aantal +1's de beste boost. Het is duidelijk dat Google zijn eigen sociale kanalen al meer pusht dan de andere sociale netwerken.

Promotie via Facebook (shares & likes) bleek minder effect te hebben. Net zoals het verwijzen naar de website in tweets. Toch gaven deze twee kanalen nog steeds een boost aan de zoekresultaten, zij het in mindere mate.

Een verhoging van het aantal twitter volgers had echter geen effect. Het draait op Twitter dus niet om het aantal volgers, maar het aantal keer dat je tweet opgepikt en geretweet wordt.

Bekijk de infographic met een samenvatting van de resultaten.

Social Media boost SEO

Het onderzoek van Tasty Placement is niet meteen wetenschappelijk correct maar het geeft wel een goede indicatie. Het bevestigt wat iedereen vermoede, Social Media activity kan je zoekresultaten beïnvloeden. Vandaar dat we bij bakerMEN ook steeds sociale media meenemen in onze SEO aanpak.

Topics: Social Media, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten