Beste moment voor Facebook updates

Geschreven door op
Beste moment voor Facebook updates

Wanneer post je het beste op Facebook?

Dit is een vraag waarmee heel wat Conversation Managers en Social Media Managers worstelen. Je wilt met je Facebook post immers zoveel mogelijk mensen bereiken. Maar wanneer zitten die mensen op het sociaal netwerk?

Uit een onderzoek van URL shortner Bit.ly blijkt dat je het beste kan posten op Facebook tussen 13 en 16u op een werkdag. Op die uren bereik je het meeste mensen.

In het weekend of tussen 20u 's avonds en 8u 's ochtends vermijd je het beter van te posten. Je bericht zal dan niet vaak opgepikt worden en snel bedolven zijn onder andere updates. Het drukste moment van de week is op woensdag om 15u. Dan zitten er het meeste mensen op Facebook.

Op een gemiddelde dag op Facebook beginnen de bezoekersaantallen te stijgen vanaf 9u. Met de piekmomenten tussen 13u en 16u. Vanaf 16u begint het aantal bezoekers af te nemen. Opvallend is dat er om 19u en 20u ongeveer evenveel bezoekers op Facebook zitten. Maar je kan wel meer interactie teweeg brengen als je om 19u post, in vergelijking met 20u.

Facebook

Infosessie: Facebook (06/10)

Als grootste social medium kan Facebook je bedrijf een enorm bereik aanbieden. Daarom organiseren wij een infosessie waar je gratis inzichten in Facebook Marketing krijgt, rechtstreeks van mensen die er dag in dag uit mee bezig zijn. Klik hier voor meer informatie

Frequentie

Over de frequentie van Facebook updates bestaan er ook heel wat vragen en theorieën. Als je te veel updates publiceert loop je het risico om je fans te vervelen en haken ze af (ze gaan je unliken of je posts verbergen). Maar anderzijds heeft Marketinfacts aangetoond dat het verhogen van de postfrequentie kan leiden tot het verhogen van de interactie en viraliteit.

Uit een experiment met de Volkswagen fanpagina bleek dat door het verdubbelen van de postfrequentie het organisch bereik met 95% toenam en de interactie zelfs met 140% steeg. Doordat er meer gepost werd kwamen mensen vaker in contact met de Volkswagen Facebook updates en bovendien was er ruimte voor meer diverse content. Waardoor er dus meer op engagement gefocust kon worden.

Het is dus belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen spammerig overkomen en het laten voorbijgaan van interactiekansen. Waar dit evenwicht juist ligt verschilt vaak van pagina tot pagina. Je kan dus best zelf aan de slag gaan en experimenteren met de postfrequentie.

Belangrijk is dat je vermijdt van in herhaling te vallen en dat je berichten focussen op engagement. Kom pas af met een volgende update als je merkt dat de vorige uitgedoofd is. Eén bericht kan immers langer interactie opwekken dan een ander.

Topics: Facebook, Social Media

Ook interessant om te weten