Google AdWords Express

Geschreven door op
Google AdWords Express

Google biedt lokale handelaars en zelfstandigen de kans om te adverteren in de zoekresultaten zonder dat ze enige kennis van AdWords hoeven te hebben. Hiervoor hebben ze in 2011 immers Google AdWords Express in het leven geroepen. Als Premier Google AdWords Partner helpen we je graag verder.

Wat is AdWords Express?

Met AdWords Expresskan je op een eenvoudige manier zelf een AdWords campagne opzetten met beperkte functionaliteiten. De advertenties verschijnen voor zoekopdrachten in de nabije omgeving van je bedrijf én in Google Maps. Google richt zich hiermee op "lokale ondernemers die niet veel tijd hebben om hun online advertenties te beheren". Als voorbeeld halen ze Restaurants, kruideniers, garagisten etc aan.

Hoe werkt AdWords Express?

Om aan de slag te kunnen gaan met Google AdWords Express moet je eerst een account aanmaken op de website. Dan kan je de Google Places pagina van je bedrijf of je website linken aan de advertenties die je gaat opzetten. Vervolgens maak je zelf een advertentie aan volgens de gekende AdWords regels. Je geeft je betalingsgegevens op en stelt een maandelijks budget in (minstens 40€/maand). Et voila, klaar is kees. Vanaf nu zijn je advertenties zichtbaar voor mensen die naar je diensten zoeken in de buurt van je bedrijf.

Waarom nog een AdWords professional inschakelen?

AdWords Express klinkt erg aanlokkelijk: een online advertentie campagne opzetten in 10 min. Maar is dit wel zo voordelig voor jou als bedrijf als het lijkt? Wij vinden van niet. Met Google AdWords Express heb je immers geen controle over de zoekopdrachten waarvoor je advertenties verschijnen. Daarnaast kan je ook niet zelf bepalen hoeveel een bepaalde zoekterm voor jou waard is; Google AdWords Express biedt overal hetzelfde standaard bedrag. En zoals we eerder al eens aangaven is dat wat Google voorstelt niet altijd positief voor jou. Doordat je geen controle hebt over je campagne kan je deze ook niet verbeteren doorheen de tijd. Een AdWords expertstreeft naar een efficiëntere campagne zodat je, met hetzelfde budget, steeds meer en betere bezoekers kan bereiken. Dit vergt echter regelmatig onderhoud en het continu aanpassen van je campagne. Deze zaken zijn onmogelijk bij een geautomatiseerde campagne zoals AdWords Express.

AdWords Express is geen online marketing

AdWords Express is het beste te vergelijken met het plaatsen van een advertentie in de krant of een radiospotje. Je investeert geld in advertentieruimte zonder goed te weten wat je er uit haalt of wie er mee bereikt wordt. Dit maakt dan ook dat AdWords Express niet echt als online marketing beschouwd kan worden. Het leunt meer aan bij de traditionele advertentie modellen.

Topics: Adverteren, Google AdWords

Ook interessant om te weten