Hoe kies je een AdWords partner?

Geschreven door op
Hoe kies je een AdWords partner?

Google verkoopt AdWords als een eenvoudige manier om reclame te maken waar iedereen zelf mee aan de slag kan. Op hun website vind je simpele stappenplannen om in enkele minuten je eigen AdWords campagne uit de grond te stampen. Maar is AdWords echt zo eenvoudig als het voorgesteld wordt?

AdWords (niet) voor iedereen

Het klopt dat iedereen zelf een AdWords account op kan zetten en dat je al vrij snel een campagne online kan hebben. AdWords heeft immers heel wat geautomatiseerde opties ingebouwd. Maar deze instellingen zijn lang niet altijd voordelig voor jou als adverteerder.

Het is logisch dat Google graag zou hebben dat zowel elke multinational als kleine zelfstandige adverteert op hun netwerk. Maar het is duidelijk dat deze niet over dezelfde middelen beschikken. Op het vlak van advertentiebudget maakt dit niet echt uit aangezien je ervoor kan kiezen om lokaal te focussen. Het knelpunt ligt eerder bij de beschikbare tijd en kennis.

Een kwalitatieve AdWords campagne vereist heel wat ervaring en inzicht in het zoekgedrag van de internetgebruiker. Op die manier voorkom je veel gemaakte fouten en kan je voorkomen dat je advertentiebudget opgaat aan de foute bezoekers. Vergelijk het met het bouwen van een website. Er zijn voldoende programma's beschikbaar waarmee het kleinste kind een website online kan zetten. Maar als je een kwalitatieve website wilt, die zowel gebruiksvriendelijk is als mooi oogt, doe je best beroep op professionals.

We raden je dus, net zoals Google zelf, aan om ook voor AdWords beroep te doen op een professionele partner. Zonder de nodige expertise en beschikbare tijd om je campagne te onderhouden zal je al snel merken dat het niet eenvoudig is om een goede ROI te behalen.

De geschikte AdWords partner kiezen

Niet elk bedrijf dat AdWords of SEA aanbiedt is een Premier Google AdWords Partner. Als ondernemer is het echter interessanter om in zee te gaan met een AdWords Certified Partner. Je bent dan immers zeker dat je terecht komt bij mensen met de nodige ervaring en kennis. Daarnaast kunnen Partners vlotter communiceren met Google en participeren ze in workshops en seminaries van Google.

Kiezen voor een professionele AdWords partner betekent ook dat je beter kiest voor een specialist dan generalist. Je bent beter af bij een bedrijf dat zich volledig kan focussen op jouw AdWords campagne en daar niet al te veel zaken buiten aanbiedt.

We merken dat heel wat digitale bureau's vaak zowel websites bouwen, je online marketing verzorgen als je bedrijfsfilms maken etc. Waardoor ze van alles wel een basis kennis hebben, maar er niet in slagen om echte expertise uit te bouwen in een specifiek domein.

Waarop letten bij het kiezen van een AdWords partner?

  • Kies voor een Premier Google AdWords Partner van Google.
  • Heb je zelf de controle over je advertentiebudget? Kies ervoor om Google rechtstreeks aan jou te laten factureren. Zo weet je dat je AdWords partner er zelf geen belang bij heeft als je meer adverteert/betaald. Je AdWords partner moet er juist voor zorgen dat je budget steeds gerichter besteed kan worden.
  • Hoe verloopt de rapportage? Eis een duidelijk overzicht van waarnaar uw budget gegaan is en wat dit heeft opgeleverd.
  • Word je betrokken in de rapportage en opvolging? Je moet zelf de kans hebben om ook in Google Analytics en AdWords in te loggen zodat je zelf de campagnes kan opvolgen. Als je hier nog niet in thuis bent kan je altijd vragen om een introductie in Google Analytics te krijgen of vraag om management dashboards op te zetten.
  • Hoe verloopt de communicatie? Weet je duidelijk bij wie je terecht kan wanneer er iets misloopt of je met vragen zit? Dit is een vereiste als je snel wilt kunnen schakelen of inspelen op trends.
  • Hoe groot is de AdWords partner en hoeveel klanten hebben ze? Hou rekening met het aantal personeelsleden van je partner en de verhouding met hun klanten. AdWords onderhoud vergt tijd, het is dan ook niet realistisch dat een bedrijf met 10 personeelsleden 300 AdWords accounts onderhoudt.

Ben je op zoek naar een partner die aan bovenstaande eisen voldoet? Neem dan zeker eens contact op met bakerMEN. Wij pleiten voor een transparante samenwerking. Online Marketing hoeft geen duister geheim te zijn.

Meer lezen?

Topics: Adverteren, Google AdWords

Ook interessant om te weten