Wat is de ROI van Analytics?

Geschreven door op
Wat is de ROI van Analytics?

Volgens een onderzoek van Nucleus Research levert elke geïnvesteerde Euro in Analytics 10,66 Euro op. Dat maakt van Analytics één van de meest aantrekkelijke investeringen voor een website. Volgens Nucleus Research zijn de pakketten wijd verspreid en zeer bekend maar worden ze onderbenut of niet goed genoeg geïmplementeerd.

Een goede implementatie van jouw Analytics levert je een beter beeld op over je klanten. Wie ze zijn, vanwaar ze komen en hoeveel ze bereid zijn om uit te geven. Een goede implementatie kan je ook wat vertellen over je prospecten en wie je daarom het beste aan trekt om op langere termijn meer te verkopen.

Maar een degelijk beeld over al je kosten is noodzakelijk om de ROI te verhogen. Wat werkt of werkt er niet, en belangrijker: voor wie? Het is niet omdat je minder uitgeeft dat je goed bezig bent. Door een goede Analytics implementatie kom je ongetwijfeld uit op lucratieve maar onbekende verbeteringen.

Analytics laat je ook toe om bepaalde processen en rapporten te automatiseren waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. Je bent niet langer bezig met het bij elkaar rapen van cijfers. Je bent compleet gefocust op het vinden van verbeteringen.

Tot slot raad Nucleus Research ook aan om samen te werken met Analytics consultants. Zij zijn namelijk perfect op de hoogte van jouw Analytics pakket en weten hoe je een goede integratie tussen IT en marketing op poten zet. En wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Topics: Adverteren, Analytics

Ook interessant om te weten