Pinterest is interessant voor bedrijven

Geschreven door op
Pinterest is interessant voor bedrijven

Pinterest is nu een goede 3 jaar oud en heeft ondertussen meer dan 20 miljoen bezoekers per maand. En dit aantal is nog steeds aan het stijgen. Toch is het opvallend dat hier in België Pinterest nog te weinig wordt ingeschakeld als marketing kanaal.

Pinterest: Mode Magazine 2.0

Redenen om Pinterest te gebruikenEen onderzoek van Bizrate Insights heeft aangetoond dat 70% van de Pinterest bezoekers op zoek is naar shopping inspiratie. Samen met "op de hoogte blijven van dingen die ik leuk vind" en "op de hoogte blijven van trends" is dit de belangrijkste reden om Pinterest te gebruiken.

Pinterest is dus het beste te vergelijken met een modemagazine. Ook deze worden voornamelijk gelezen om op de hoogte te blijven van nieuwe trends én om shop inspiratie op te doen. Pinterest is dus als het ware het modemagzine 2.0. Het is dan ook verbluffend dat Pinterest nog niet in diezelfde mate omarmd wordt door marketeers.

Pinterest als driver voor E-Commerce

Met een hoofdzakelijk vrouwelijk gebruikersbestand (ongeveer 80% van de Pinterest gebruikers is een vrouw) is Pinterest een erg interessant kanaal voor kleding-, decoratie-, schoenen-, trouw- en hobbywinkels. Maar in principe ook elke andere winkel die zich op een grotendeels vrouwelijk doelpubliek richt.

Pinterest is immers dé plaats waar ze op zoek gaan naar inspiratie en verlanglijstjes samen stellen. Zorg dus dat je als bedrijf aanwezig bent op Pinterest zelf. Maar zorg er ook voor dat je webshop voorzien is van "Pin it"-knoppen en een Board- of Profile Widget. Zo nodig je bestaande klanten uit om actief te pinnen. Hierdoor verspreiden zij jouw producten binnen hun online kennissen.

Topics: E-Commerce

Ook interessant om te weten