Pinterest gebruiken voor je webshop

Geschreven door op
Pinterest gebruiken voor je webshop

Vorige week schreven we al waarom Pinterest een interessant marketing kanaal is voor E-business. Maar nu blijft natuurlijk de vraag hoe je dit dan het beste kan aanpakken.

Maak een bedijfsaccount aan

Om te beginnen maak je best een bedrijfsaccount aan op Pinterest. Dit doe je op deze pagina. Indien je reeds een bestaande account hebt en daarmee verder wilt werken, kan je deze converteren naar een bedrijfsaccount.

Denk er aan om na het opzetten van je account je website te laten verifiëren. Dit is vrij eenvoudig. Het enige dat je moet doen is op de knop "verify website" klikken in je settings. Vervolgens krijg je een stukje html code dat je moet toevoegen aan je website. Hierdoor verschijnt de URL van je website mee op je profiel en wordt deze benadrukt door het rode vinkje ernaast. Bovendien weten je volgers ook ineens dat je het officiële Pinterest kanaal bent.

Gebruik inspirerende afbeeldingen

DInspirerende Afbeeldinge kracht van Pinterest ligt in zijn bron van inspiratie. Zorg er dus voor dat jouw afbeeldingen hierop afgestemd zijn. Mensen willen geen droge productfoto's op Pinterest. Ze willen afbeeldingen zien waarin je product gebruikt wordt. Of waarin je een bepaalde sfeer creëert of waarden oproept die bij je bedrijf passen.

Pinterest is immers geen productcatalogus, maar eerder een mode magazine. Je zal dus moeten zorgen voor levendige foto's die de andere Pinterest gebruikers doen dromen en verlangen.

Als je toch graag wat meer informatie weergeeft over je diensten of product, vermom het dan. Verwerk deze info tot een leuk uitziende infographic of maak er een kunstwerk of cartoon van. Maar wees hier spaarzaam mee. Over het algemeen geldt immers dat je overige informatie verwerkt in de beschrijving van de afbeelding.

Link naar je webshop

Pinterest linken met je webshopZorg ervoor dat elke afbeelding die je plaatst gelinkt is naar een relevante pagina in je webshop. Als je een foto post van een dansende vrouw in een leuke jurk kan deze foto maar beter linken naar de productpagina van die jurk.

We grijpen terug naar de vergelijking met een mode magazine. Modeketens waren vroeger beperkt tot een vermelding naast een fotoshoot in een magazine. En dan moest je maar hopen dat de lezers effectief de moeite gingen doen om tot in je winkel te komen én om daar op zoek te gaan naar het specifieke kledingstuk. Dankzij Pinterest kan je geïnteresseerde lezers nu meteen doorsturen naar je webshop én naar het correcte kledingstuk. Hiermee worden dus heel wat tussenstappen uitgeschakeld. Wat natuurlijk de kans verkleind dat mensen afhaken.

Zorg voor interactie

Pinterest is en blijft een sociaal netwerk. Dit betekent dat je het niet mag beschouwen als éénrichtingscommunicatie. Je moet zelf ook actief pinnen. Ga op zoek naar foto's die aansluiten bij je merk en pin deze op een mood- of inspirationboard.

Pinterest boards widget voorbeeldCommuniceer ook met je medepinners. Vraag hen of ze dat design ook mooi vinden, wat hun mening is over die nieuwe kleuren etc. Je zal ontdekken dat je op deze manier heel wat waardevolle input terug krijgt. Om nog maar te zwijgen van de verbondenheid met je merk.

Integreer Pinterest in je website

Maak al de inhoud op je website pinbaar voor je bezoekers. Plaats dus bij elke product een 'Pin It'-knop. Hierdoor gaan zij zelf je merk en producten verder verspreiden onder hun vrienden. Vaak worden deze zaken sneller opgepikt dan de foto's die je zelf naar Pinterest upload.

Daarnaast kan je ook een Pinterest widget opnemen op je website. Zo kan je bepaalde boards in de kijker zetten of je bezoekers attent maken op je Pinterest profiel.

Topics: E-Commerce

Ook interessant om te weten