Hoe relevant is de homepage nog?

Geschreven door op
Hoe relevant is de homepage nog?

De homepage wordt vaak gezien als de belangrijkste pagina van een website. Nu blijkt dat slechts 12% van de bezoekers van de nieuwssite The Atlantic hun bezoek via de homepage starten. Dat cijfer is zo laag dat sommige mensen zich beginnen afvragen of de de homepage dood is.

Het inspireerde ons om zelf even door al onze Google Analytics accounts te snuisteren. In totaal bekeken gegevens op basis van bijna 1 miljoen bezoeken, verspreid over drie maanden. Het ging zowel over kleine als grote websites. We stelden onszelf de vraag: Hoe relevant is de homepage nog?

30% van de bezoeken starten op de homepage

Bijna twee op de drie bezoekers starten hun bezoek niet op de homepage maar op een andere pagina. Dat kan een categoriepagina zijn, of een productpagina misschien zelfs de contactpagina. Die bezoekers worden meteen diep in de website gedropt. Hun vrienden linken via sociale media rechtstreeks naar product- en nieuwspagina's. Google brengt hen naar de relevantste pagina voor hun zoekopdracht en uiteraard mogen we ook de goeie oude links niet vergeten.

Je kan er dus niet op rekenen dat iedereen die promo voor gratis verzending of dat belangrijke nieuwtje op de homepage heeft gezien. Je moet elke pagina gaan bekijken als een mogelijke startpagina. Hou er daarom rekening mee dat je:

  • Bezoekers makkelijk andere en vergelijkbare inhoud kan laten vinden.
  • Op elke pagina vermeld waarom zij voor je moeten kiezen.

E-Commerce & leadhomepages blijven belangrijk

Op gemiddeldes alleen mag je nooit rekenen, daarom hebben we alle resultaten opgesplitst in drie soorten sites: E-Commerce, Content/nieuws en leadsites.

De homepage is nog steeds zeer belangrijk voor e-commerce- en leadsites, al haalt hij bij geen van de twee nog het merendeel van de bezoekers. Net als bij The Atlantic halen de Belgische & Nederlandse homepages van contentsites hier een heel laag startpercentage.

Waarom is dat cijfer zo laag bij de contentsites? Sociale media en Google zijn hier zeer belangrijke verkeersbronnen. Mensen linken via Twitter en Facebook rechtstreeks naar het nieuws dat ze willen delen. Google doet via Google News en de universal search exact hetzelfde. Slecht nieuws voor uitgevers die geld willen vragen per link naar een artikel, zij schieten zichzelf (zoals altijd) in de voet.

Bij e-commerce- en leadsites zien we dat hoe sterker het merk is, hoe belangrijker de homepage wordt. Bijna 66% van de bezoekers op de homepage zijn rechtstreekse bezoekers of bezoekers die via een zoekopdracht met merktermen op de site terecht komen.

Wat is er voor e-commerce- en leadsites dan heel belangrijk om op de homepage te zetten?

  • Om te beginnen het antwoord op de vraag: Wat is dit voor site en waarom moet je hier blijven?
  • Wat zijn de belangrijkste zaken die je aanbied? Dat kunnen diensten zijn of bepaalde merken, producten of promoties.
  • Waarom kunnen bezoekers je vertrouwen? Wat zijn je referenties? Je onderscheidingen?

Vooral terugkerende bezoekers starten op de homepage

Ongeveer 45% van de startende bezoeken op e-commerce- en leadhomepages zijn terugkerende bezoekers. Dat is belangrijk omdat het hier meestal gaat om mensen die je site al kennen. Ze hebben andere doelen dan mensen voor wie het om het eerste bezoek gaat. Misschien hebben ze al een productkeuze gemaakt en toon je hen best de laatst bekeken producten. Misschien willen ze weten hoe het met hun bestelling zit. Of willen ze meer informatie over je bedrijf…

Het is een beetje raar om te zien hoe op contentsites terugkerende bezoekers verantwoordelijk zijn voor tweederde van de startbezoeken op de homepage. Ook hier wijkt dit type sites ver af van de andere twee. Ondanks RSS feeds, ondanks Facebook fans, ondanks Twitter starten terugkerende bezoekers van contentsites het vaakst op de homepage.

De homepage blijft relevant

Het blijft, ook al starten de meeste bezoekers op andere pagina's, de belangrijkste startpagina van de website. Dat zorgt ervoor dat de homepage nog steeds relevant is en veel aandacht verdient.

De vraag is alleen: welke homepage? Wanneer een hoog percentage van de homepagestarters terugkerende bezoekers zijn, kan je hen dan niet beter een "eigen" homepage weergeven?

Eerste indrukken zijn belangrijk, als je niet weet aan wie je jezelf moet voorstellen maak je al snel een slechtere indruk. Ga daarom altijd na wie er waar start en welke informatie je hen het beste voorschotelt.

Hoe zit het op jouw site?

Wil je weten hoe het met al deze ratio's zit op jouw site? Je kan dit heel eenvoudig oproepen in Google Analytics door naar het "Inhoud" of "Content" menu te gaan. Daar selecteer je "Site Content" en dan "Landing Pages". Om te kunnen kijken welke invloed nieuwe of terugkerende bezoeken hebben kan je dan als tweede dimensie onder "Bezoekers" of "Visitors" visitor type selecteren.

Bekijk op basis van de cijfers die je daar ziet je homepage en je andere landingspagina's eens met een kritisch oog. Er vallen gegarandeerd meteen een aantal verbeteringen op.

Landingpagina's & nieuwe bezoeken


Topics: Analytics

Ook interessant om te weten