bakerMEN goes WebTomorrow

Geschreven door op
bakerMEN goes WebTomorrow

 

De dag kon niet slechter beginnen. De weergoden hadden blijkbaar genoeg van dat warme weer en besloten dan maar enkele kubieke liters water over België te gieten. Moeder natuur blij, wij heel wat minder. Resultaat: een doorweekte broek dankzij het fietsen. 400 km file op de autosnelwegen en een helse rit van 2u30 van Antwerpen naar Gent.

Bakermen-in-de-file-Webtomorrow

 

Eenmaal aangekomen in Gent klaarde het volledig op (uiteraard) en leek het even dat we Tomorrowland binnen liepen. We werden begroet door magische elfjes, omringd door gigantische paddestoelen, een geurig rookgordijn en dikke house beats. We konden niet anders dan concluderen dat Webtomorrow en Tomorrowland over eenzelfde marketing team beschikken.

Snel een croissant en een kopje koffie meepikken om dan vliegensvlug een plaatsje op de eerste rij te zoeken. De eerste gastspreker stond al klaar om er aan te beginnen.

 

Plausible bullshit

Marcus Orlovsky, de droge Brit (zoals we ze graag hebben), was onze eerste presentatie van de dag. Niet veel nieuws onder de zon toen hij sprak over hoe kleine bedrijven flexibel zijn of hoe grote bedrijven moeilijk kunnen pivoteren. Gelukkig kwam hij daarna met een heel interessant punt mét een krachtige naam.

“Plausible bullshit” of hoe je door geloofwaardige leugens te vertellen awareness of imago kan verbeteren. Een mooi voorbeeld was de campagne van Paddy Power tijdens het WK. Als niet-officiële sponsor konden ze niet rechtstreeks adverteren op het WK, maar dat hield hen niet tegen. Voor wie zich de campagne niet meer kan herinneren :

 
WebTomorrow PaddyPower

Bron: Lucky Generals in opdracht van Paddy Power

Of bekijk zeker volgend filmpje om je geheugen op te frissen.

 

Metaalbewerker goes Silicon Valley

Vervolgens kregen we de meest aimable en down to earth kerel ooit voor onze neus. Mario Fleurinck is het schoolvoorbeeld van een self-made man. Zonder diploma en zonder te verzeilen in corporate praatjes, heeft hij al meerdere bedrijven uit de grond gestampt en grotere bedrijven een turnaround laten maken.

Hij is een echte visionair die vijf jaar vooruit kijkt. Het grote verschil met een standaard consultant? Hij is allergisch voor spreadsheets en bekijkt alles op praktische wijze. Na het beluisteren van zijn presentatie krijg je gewoon goesting om zelf iets uit de grond te stampen.

Wat we meenemen uit zijn presentatie: focus op het Nederlands. Alle bedrijven proberen te upscalen en dit gaat het makkelijkste in het Nederlands. Internationals willen niet investeren in vertalingen naar het nederlands, wat veel opportuniteiten biedt voor Nederlandstalige ondernemers om hun eigen taal te bedienen.

 

Warme hond

Hotdog-webtomorrow-bakermen

Van al die bruisende ondernemersideeën kregen we een hongertje. Gelukkig waren we mooi voorzien van de nodige jetons, (bedankt bakerMEN) om naar hartenlust de talrijke foodtrucks af te gaan. Een heerlijk ‘hautedog’ zoals bepaalde sterrenchefs ze kunnen maken, een exotische en rijk gevulde wrap en een verfrissend ijsje van Combell. Geen tijd om in een eet-coma te vallen, de volgende sprekers staan klaar!

 

Boring is beautiful

Na ’s morgens Marcus te hebben gevolgd met zijn plausible bullshit, vertelde Gerry ons over de keerzijde van de munt. Omdat “plausible bullshit” in de praktijk vaak 100% bullshit is, is er op korte termijn veel fake news en wantrouwen in onze sector geslopen. Daarom kunnen we niet anders meer dan de waarheid te vertellen.

Mensen worden bestendig tegen reclame en zijn op zoek naar een échte boodschap. Key takeaway van deze presentatie: KISS (Keep it simple stupid!) en boring is beautiful. Je klant heeft geen nood aan mooi verpakte onzin, ze willen de droge waarheid. Minder verkopen en stick to the point is de boodschap.

 

De werkvloer van de toekomst

De vooroordelen waren groot. Wat zou deze “chairman FOD Sociale Zekerheid” ons nu kunnen bijleren over leiderschap, innovatie en millennials? Wat hebben wij ons grondig miskeken op wat Frank te bieden heeft. Sinds zijn aanwerving 10 jaar geleden, slaagde hij erin om het meest logge en minst sexy bedrijf te transformeren naar een geoliede machine waar mensen graag komen werken.

Zijn key takeaway? Een work life balance kan niet bestaan als werk zich niet in je leefomgeving bevindt. Vandaag de dag kiezen werkgevers ook niet meer de werknemer. De werknemer kiest zelf het bedrijf waar hij wil werken. Werkgevers zouden zich dus beter focussen op wat zij de beloftevolle jongeren kunnen aanbieden.

 

Op zoek naar Duvel

Na al deze presentaties werd het tijd om wat mensen te leren kennen. Op zoek naar onze favoriete verfrissing bleek er enkel Omer bier aanwezig te zijn. Gin Tonic dan maar. Na wat te socializen met andere verlichte geesten werd het tijd om terug naar onze vertrouwde stad terug te keren. Maar eerst nog 2 uur file.

Wil jij je ook laten verlichten maar heb je Web Tomorrow gemist? Geen nood! Je kan je ook inschrijven op onze nieuwsbrief om je te inspireren.

 

 

 

 

 

Topics: bakerMEN, Conferenties & Events

Ook interessant om te weten