e-Internship @ bakermen


Leestijd: 7 minuten

Geschreven door op
e-Internship @ bakermen

 

Je allereerste werkervaring is altijd spannend. Je stage lopen in het midden van een lockdown, afstandswerk inclusief? Nog zoveel spannender. In dit interview delen Fenja, Jeremie, Charlotte en Charlotte (ja, het zorgde voor heel wat verwarring) hun ervaringen van de stage bij bakermen.

 

Wij kennen jullie natuurlijk al, maar de lezers nog niet. Kunnen jullie jezelf even voorstellen? 

Fenja: Hi, ik ben Fenja. Na mijn bachelor vroedkunde ging ik al heel snel voor een carrièreswitch. Tijdens m’n laatste jaar kwam ik erachter dat dit toch niets voor mij was. Online kwam ik met digitale marketing in contact. Die mengeling van data en creativiteit sprak me erg aan. In september ben ik dan begonnen aan de opleiding Digital Media Management aan Thomas More. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Charlotte S: Ik ben Charlotte en ik studeer marketing aan Karel-De-Grote Hogeschool. Daarvoor heb ik een jaar TEW gedaan, maar dat was totaal niet mijn ding. Ik stapte over op marketing en ben super blij met die keuze. Het is een hele goede basis voor alles, eender welke richting je wil uitgaan in de bedrijfswereld. We konden kiezen uit drie trajecten en ik ging voor digital. Over die keuze heb ik niet veel moeten nadenken. Als je digitaal niet aanwezig bent, hoe verwacht je dan een gezond bedrijf te runnen? 

Charlotte LJ: Ik ben de andere Charlotte en ik studeer Cross Media Management aan Karel-De-Grote Hogeschool. Hiervoor heb ik eerst een jaar Communicatiewetenschappen gestudeerd, maar dat lag mij totaal niet. Alles wat ik tijdens m’n huidige opleiding heb geleerd is veel concreter. Ik heb veel dingen mogen ontdekken en zelf mogen doen. En daar heb ik enorm veel uit geleerd, ook dingen die op lange termijn nuttig zijn. Ik heb bijvoorbeeld veel geleerd over soft skills en hoe je moet solliciteren. 

Jeremie: Ik ben Jeremie en ik heb Internationaal Ondernemen gestudeerd. Dat lijkt op de opleiding Marketing, maar dan internationaal gericht. Ik had altijd wel wat ondernemingszin en verkocht zelfs een tijdje kledij via Instagram. Zo kwam ik beetje bij beetje in contact met online marketing en dat heeft mijn interesse alleen maar aangewakkerd. Ik had na mijn opleiding nog geen zin om te beginnen werken en besloot Digital Media Management bij te studeren aan Thomas More.

 

Fenja

Hoe zijn jullie precies bij bakermen terechtgekomen?

Fenja: We moesten een top 5 opstellen van stageplekken. Ik had online al wat opzoekwerk gedaan en bakermen zo gevonden. Zij waren ook aanwezig op de stagebeurs en daar heb ik hen in ‘t echt leren kennen.

Charlotte LJ: Glenn heeft ons ooit een gastcollege gegeven en dat vond ik super interessant. Hij wist dat ik nog geen stageplek had en heeft mij gecontacteerd. En zo geschiedde.

Charlotte S: Ik deed eerst m’n stage bij een agency in Mechelen, maar door een faillissement ben ik daar na vier dagen al moeten stoppen. Ik had op Facebook en LinkedIn een post gezet en die is volledig viraal gegaan. Op LinkedIn werd die meer dan 20.000 keer bekeken en op Facebook 140 keer gedeeld. Uiteindelijk zijn we via iemand van onze vorige stageplaats bij bakermen begonnen. 

Jeremie: Ik liep stage bij hetzelfde bureau als Charlotte S, en via via ben ik dan uiteindelijk ook bij bakermen terechtgekomen. Ik heb al bij al maar één week zonder stageplek gezeten. bakermen was ook het eerste agency waar ik een gesprek mee had, en de klik was er meteen.

 

Wat heb je voornamelijk mogen doen? 

Fenja: Mijn stage loopt al sinds februari dus ik heb heel wat kunnen leren. Zoals bijvoorbeeld Facebook en Google Ads. Daarnaast heb ik ook een UX audit uitgevoerd en van Arthur een aantal SEO taken gekregen.

Charlotte LJ: Ik heb voornamelijk met Google en Facebook Ads gewerkt, ook voor klanten. Daarnaast heb ik me bezig gehouden met het Jobwave project.

Charlotte S: Jeremie en ik hebben ons volledig gefocust op Jobwave en hebben dit project benaderd vanuit allerlei takken van marketing.

Jeremie: Ja klopt. We hebben vanalles uitgewerkt voor Jobwave o.a. de strategie, de website, een inbound marketing plan, .. 

Jeremie

 

Wat vond je het leukst aan de stage? 

Fenja: Ik voelde mij heel welkom. Iedereen is super vriendelijk. Ik voelde me echt deel van het team en niet per se ‘de student’. Ik ben zelfs een keertje mee gaan eten op een vrijdagavond. Tijdens m’n stages als vroedvrouw heb ik ervaren dat het lang niet altijd zo is.

Charlotte LJ: Het enthousiasme van het team en de algemene sfeer! Iedereen is super tof en gemotiveerd. Ik dacht dat ik door de hele lockdown situatie niet veel ging bijleren, maar dat is heel anders uitgedraaid. Iedereen was zo enthousiast om ons dingen bij te brengen. De drive en het enthousiasme van iedereen waren voor mij zeker het belangrijkst. De Hawaii quiz zal ik ook niet snel vergeten noch de vele inside jokes die altijd terugkomen. 

Charlotte S: Voor mij ook de sfeer. Ik herinner me nog de eerste keer dat we aan de WhatsApp groep werden toegevoegd en het er zo grappig aan toeging. En ook de aanpak. Ik had een beetje de mindset dat het niet de ideale stage ging zijn door de lockdown en mijn valse start bij m’n eerste stageplek, maar ik mag me toch gelukkig prijzen. Wij hebben dagelijks met iedereen veel contact gehad, we hebben een project volledig uitgewerkt en we hebben echt veel gedaan gekregen en veel bijgeleerd. 

Jeremie: Ik deel ook hetzelfde gevoel. We waren erg welkom en bijvoorbeeld de online lessen die we kregen van collega’s die we nog nooit in het echt hadden gezien, ze waren echt enthousiast om ons iets bij te leren. In deze tijden vond ik het ook leuk om af en toe op bureau te werken.

 

Waren er ook dingen die je minder leuk vond?

Fenja: Hmmm, de timesheets vond ik wel moeilijk. Ik had nog nooit op die manier gewerkt en in het begin is het wel wennen. Je voelt je een noob en werkt super traag en dan moet je leren om dingen binnen een bepaalde tijd af te werken. Ook thuis werken was een hele aanpassing. Je bent toch iets sneller afgeleid, maar je moet wel je taken op tijd afwerken.

Charlotte LJ: Voor mij was het leerproces het minst moeilijkst. In het begin heb je het gevoel dat je niks kan. Ik was soms bang om dingen fout te doen, hoewel iedereen me wel op m’n gemak stelde. Je kon ook niet direct een vraag aan iemand stellen. Ik denk dat ik wel iets meer had bijgeleerd als we allemaal op kantoor waren. Dan gaat alles veel vlotter en gemakkelijker, maar hoe dan ook hebben we veel ervaring en kennis opgedaan.

Charlotte S: Dat is het gevoel dat ik ook heb. Op kantoor hadden we meer geleerd denk ik, maar daar kan bakermen niets aan doen. Dat is gewoon hoe de situatie nu is. En dat thuiswerken is echt niets voor mij. Je wandelt constant naar de koelkast en vanaf je tijdens je pauze in de zetel gaat zitten, ben je vertrokken. Voor de rest hele goede vibes! 

Jeremie: Inderdaad, het besef dat je inderdaad meer had kunnen leren was het minst leuke, maar desondanks was het een heel leerrijke stage! Iedereen probeerde er gewoon het beste van te maken en ons zoveel mogelijk te leren.

Charlotte Speelmans

 

Een stage is een heel leerrijke periode. Wat heb je zoal ontdekt?

Fenja: Ik heb mijn weg leren vinden in Facebook Business Manager. In het begin had ik geen idee hoe ik een campagne moest opzetten en nu kan ik dat wel. Mijn stagebegeleider Matthew heeft me ook veel over Google Ads geleerd en hoe ik dingen moet analyseren. In het begin had ik echt schrik om bepaalde programma’s op te starten, nu niet meer. Toch besef ik dat er nog veel te leren valt.

Charlotte LJ: Ik heb op school het vak Google Ads gehad, maar daar heb ik eigenlijk niets uit geleerd. Ik ben heel blij dat ik dat nu wél heb geleerd. Ik dacht dat het mega ingewikkeld was, maar dat valt beter mee dan verwacht. Het projectmatig werken vond ik ook heel fijn, zoals de scrum. Verder heb ik van alles een beetje geleerd. Mijn stagebegeleider Glenn vroeg me iedere week wat ik had bijgeleerd en dat was handig om te zien waar ik stond. Als je die lijst zou bekijken, dat zijn echt een heleboel dingen. 

Charlotte S: Ik heb vooral geleerd dat ik nog heel veel wil leren en ik het een super interessante sector vind. Ik wist al wat ik leuk vond, maar deze stage heeft dat nog eens bevestigd. Het was ook interessant om een project zoals Jobwave te zien groeien en om te leren hoe je een echte goede website kan maken en wat daar allemaal bij komt kijken.

Jeremie: Ik heb geleerd dat je veel verder moet kijken dan de data die je bijvoorbeeld uit Google Ads haalt om conclusies te trekken. Dat was echt eye-opening en had ik op m’n vorige stage niet geleerd. En door veel voor Jobwave te werken heb ik ontdekt dat ik WordPress super leuk vind. Ik kan uren in de editor werken. 

 

En hebben jullie al een zicht op enige toekomstplannen na de stage? 

Fenja: Wenen in een hoekje (lacht). Normaal ging ik deze zomer voor Summerbash werken, maar dat is nu wel heel onzeker. Alles is heel onzeker, maar we zullen zien wat de toekomst brengt. 

Charlotte LJ: Ik ging normaal gezien op vakantie met vriendinnen, maar dat gaat niet meer. Ik zie dag per dag een beetje wat ik ga doen. Eerst nog een paar examens en mijn jury, maar normaal gezien ga ik wel direct werk zoeken. Ik denk wel dat het goedkomt, maar ik zie wel wat er komt en wanneer.

Charlotte S: Mijn initieel plan was om na de stage direct te beginnen werken. Dat wil ik nog altijd, maar ik besef dat dat moeilijk gaat worden. Ik wil ook graag in een agency terechtkomen. Je hebt nu ook meer tijd om na te denken dus alles is de revue gepasseerd de laatste weken. Misschien had ik toch interieur moeten studeren. Maar de essentie is: werk vinden en geld verdienen. 

Jeremie: Bij mij zowat hetzelfde. Ik wou normaal nog op vakantie gaan voordat ik ging beginnen werken. Nu is het een beetje afwachten of we snel aan een job gaan geraken. Als er iets op mijn pad komt, ga ik er direct voor.

Charlotte Le Jeune

 

Misschien een hele moeilijke vraag, maar weten jullie al waar jullie naartoe willen op lange termijn? 

Fenja: Ik wil ook graag ooit zelfstandige worden en iets op mezelf beginnen, binnen welke sector weet ik wel nog niet. Dat zie ik mezelf wel doen. Ik denk dat je daar veel mee kunt bereiken. Daar droom ik wel van. 

Charlotte S: HEEUL rijk worden (lacht). Nee, ik wil graag vijf jaar in een agency werken en daar veel leren. Daarna zou ik iets op mezelf willen beginnen in vastgoed of interieur. Ik ben wel iemand die vrij snel van gedacht verandert. Ik ben een dromer op dat vlak. 

Charlotte LJ: Voor mij maakt het niet uit in welke sector ik beland of wat ik concreet inhoudelijk doe van werk, maar ik vind belangrijk dat het gevarieerd is en dat ik constant kan bijleren. Het moet een bedrijf zijn waar ik elke dag een beetje kan thuiskomen. Ik wil absoluut vermijden dat werken een sleur wordt. Hoe het cliché het ook klinkt, ik wil iets doen dat ik graag doe in een leuke omgeving.

Jeremie: Ik wil graag ook eerst werken in een agency en daarna op mezelf beginnen als freelance marketeer of een bedrijf beginnen waar ik zelf de marketing voor doe. Ik zou niet graag in house ergens beginnen. 

 

It's a wrap! Bedankt Fenja, Charlotte S, Charlotte LJ en Jeremie. We vonden het heel leuk om jullie in het team te hebben. Veel succes op weg naar een boeiende, uitdagende carrière. 

 

Lijkt jou dat ook wel iets, een stage bij bakermen?
Laat het ons weten, en we bekijken samen wat mogelijk is.

Bereik bakermen

 

Topics: Online Marketing, Homeworking, internship

Ook interessant om te weten