Onmisbare online marketing tools.

Geschreven door op
Onmisbare online marketing tools.

 

Het voordeel van online marketing is dat bijna alles meetbaar is met de juiste tracking. Het correct instellen van die tracking kost best wat tijd en het interpreteren van de resultaten nog meer. Gelukkig zijn er héél veel goede tools om je werk efficiënter te maken. Omdat het aanbod zo ruim is, helpen wij je graag op weg door onze meest gebruikte basistools op te sommen. Klik op de links om de tool zelf te ontdekken.

Deel 1: All about that tracking

Voor dat we gebruik konden maken van deze handige tools kostte het ons een pak meer tijd om de initiële analytics & event tracking te gaan instellen. Eervolle vermelding voor GTM die ons werk ook heel wat makkelijker maakte.

Google Tag assistant

Tag assistant scant webpagina’s op verschillende Google tags zoals Google Analytics of Google Tag Manager. Zeer handig om snel te controleren of je de tags correct hebt ingesteld. Je krijgt ook meteen feedback wanneer dit niet het geval is zodat je gericht op zoek kan naar de  fout!

testen-tags.png

Facebook pixel helper

Dezelfde functionaliteiten als de Tag Assistant voor Google, maar nu voor de Facebook Pixel instellingen. Test of je pixel pageviews meet zodat je remarketing audiences kan uitwerken voor Facebook. Check meteen of alle instellingen rond conversies & transacties goed staan ingesteld.

facebook pixel helper.png

UTM tag builder

Als je een goed overzicht wil bewaren van je marketing acties via verschillende kanalen werk je best UTM tags uit die je aan de url vasthangt. Zo vertel je aan Google waar deze bezoeken mogen gecategoriseerd worden. Manueel UTM tags bouwen is een vervelend taakje. De kans op tikfoutjes is ook groot. Gebruik daarom deze tool van Google zodat je meer tijd over houdt voor belangrijkere zaken.

Deel 2: Zoektermen & setup van campagnes

I search from

Met deze tool zoek je vanaf een locatie naar keuze en in een specifieke taal op Google. Superhandig wanneer je campagnes opstelt voor het buitenland in een vreemde taal. Zo kan je checken wat er nu al te vinden is voor bepaalde zoektermen op die bepaalde locatie. Ook handig voor SEO testing.

Je kan hier ook testen of je ads vertoond worden zonder de resultaten te beïnvloeden. Al kan je dit natuurlijk net zo goed doen met de Ad Preview tool van Google zelf.

Ubersuggest

Screen Shot 2017-04-27 at 08.59.28.png 

Extra inspratie nodig voor keywords? Of op zoek naar een resem negatieve zoektermen om uit te sluiten? Probeer dan deze tool eens uit. Hiermee voer je met 1 zoekterm een Google suggest uit. In de oertijd van online marketing gingen we via Google search zelf de zoekterm aanvullen met de letters van het alfabet om te checken wat er nog werd gematched.

Eerlijk is eerlijk, deze tool heeft de laatste maand een beetje kuren. De tool werd net overgekocht en de nieuwe eigenaar is een beetje aan het experimenteren. Voorlopig lijkt ie terug van weggeweest, maar we blijven op zoek gaan naar betere alternatieven.

Adwords wrapper

Je keywords converteren van broad naar phrase, exact of andersom? Versnel het proces met deze handige tool.

Deel 3: Visualise it

Stock photo’s that don’t suck

Makerbook

De geschikte foto vinden is niet altijd even makkelijk. Zeker als je copyright issues wil vermijden. Daarom grijpen we zelf vaak terug naar deze Stock Foto blogpost die een oplijsting maakt van gratis stock photo sites. Deze lijst wordt regelmatig geupdate dus vergeet hem zeker niet te bookmarken.

Makerbook geeft je onder andere ook een overzicht van leuke stock photo sites. Daarnaast vind je er resources voor alles wat een digitale maker nodig heeft; Fonts, kleuren, audio & video snippets... Take your pick!

Facebook ad mockup via de Creative hub

Vraag je jezelf af hoe je advertentie eruit zal zien? Maak een preview op de creative hub van Facebook. Van adverts tot video’s voor Instagram en Facebook: test je copy en beeldmateriaal voor je het post!

Google ad mockup

In enkele kliks maak je een schitterende voorbeeldadvertentie met zo goed als alle mogelijk extensies aan toegevoegd.

Screen Shot 2017-04-27 at 10.43.26.png


FB Image text check

 
facebook image text check tool

Facebook is zeer streng in de hoeveelheid tekst die ze toelaten in advertentie afbeeldingen. Je advertenties zullen nog wel worden getoond. Maar wel met een kleiner bereik of een hogere kost. Zorg daarom dat je advertenties niet meer dan 20% tekst bevatten. Gebruik hiervoor de facebook tool FB image text check.

Deel 4: Usability testing & tracking

App.vwo

Iedereen weet ondertussen hoe veel inzichten je uit A/B testing kan halen, maar weinigen hebben de tijd om volledige A/B tests op te zetten. Versnel het proces met deze handige tool.

 

vwo.png

 


Hotjar

clickmap.png

Vroeg je jezelf ooit al af waar mensen kijken, klikken of hun aandacht op vestigen? Met deze software genereer je click- en heatmaps om inzicht te krijgen hoe je gebruikers je website gebruiken.Je krijgt het overzicht zelfs opgedeeld in mobile, tablet & desktop sessies.

Heel interessant zijn ook de visitor recordings waarbij je effectieve filmpjes van het surfgedrag van de gebruikers maakt. Ook zo kan je snel mogelijke bottlenecks opsporen.

Natuurlijk is deze lijst niet allesomvattend. Maar we zijn zeker dat dit jou al goed op weg zal helpen in je online marketing avontuur. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Vergeet je dan niet in te schrijven op onze nieuwsbrief! Of schrijf je in voor een trainingssessie en kom eens kennismaken op ons kantoor. 

 

Topics: Adverteren, Facebook, Google AdWords

Ook interessant om te weten