Cubzz: elk kind verdient een kans


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Cubzz: elk kind verdient een kans

 

Het verhaal achter Cubzz: kansen creëren

Een merk dat haar producten verkoopt en waarvan alle winst integraal naar kinderen zonder kansen gaat. Het bestaat: Cubzz. Cubzz (komende van het engelse woord ‘cub’, wat ‘welp’ betekent) verkoopt producten in grote retailer Carrefour, maar oprichter Wouter toont zijn producten in het weekend ook graag zelf doorheen heel Vlaanderen.  Cubzz heeft als doel om elk kind een kans te geven en iets moois te maken van zijn of haar potentieel.

Bij Cubzz draait het om meer dan armoede: kinderen uit gebroken gezinnen, kinderen die op jonge leeftijd leukemie krijgen, kinderen die in een oorlogsgebied zijn opgegroeid, kinderen die autistisch zijn… Allemaal kinderen die extra begeleiding nodig hebben en verdienen tijdens het opgroeien.

Hoe gebeurt dit juist? Cubzz gebruikt de winst om huidige, al bestaande organisaties meer slagkracht te geven zodat ze ook minder afhankelijk worden van overheidssubsidies of donaties van het publiek.

De producten zijn een A-merk en hebben ook een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Je boet met de Cubzz-producten niet in aan kwaliteit, maar bent ook niet meer geld kwijt. Het begon eerst met chocodrink: een chocomelk die ook gepast is voor mensen met een lactose-intolerantie en glutenallergie. Toen volgde het broertje, de heerlijke koffie in samenwerking met JAVA. En daar blijft het niet bij, want Cubzz heeft grote plannen. Benieuwd? Houd zeker het nieuws in de gaten.

Van passie naar een job

Het mooiste aan alles: je kan producten krijgen die je sowieso al koopt maar dan aan dezelfde (of zelfs nog betere) kwaliteit en tegelijkertijd draag je bij aan de toekomst van een kindScreen Shot 2017-04-10 at 10.31.47.png. Je krijgt daarnaast zelfs de optie om met de unieke code op de verpakking te kiezen naar welke organisatie jouw winst gaat. Weet dus dat je ergens in de wereld een kind een extra kans geeft om tot bloei te komen.

Voor oprichter Wouter Cauwenbergh is Cubzz een dream come true. Wat voor hem begon als een passie resulteerde in zijn ultieme droomjob. Het is hard werken, maar “het is sooo much fun om met Cubzz bezig te zijn”. Toch is het niet allemaal rozegeur en maneschijn, want financieel is het knokken. Wouter heeft zelf alles geïnvesteerd in Cubzz en kreeg daarbij ook steun van zijn ouders. Dat zijn omgeving vertrouwen heeft in wat hij doet is duidelijk.

Dreambuilders

Screen Shot 2017-04-10 at 11.07.53.png

Maar het vertrouwen gaat ook ver buiten zijn familie- en vriendenkring. Wouter krijgt naast de steun van zijn dichte kring, ook steun van meerdere partners. Dingen die hem anders honderden of duizenden euro’s kosten worden (bijna) gratis gedaan. Omdat mensen geloven in Cubzz en waar het voor staat: kinderen een toekomst geven, want elk kind heeft recht op een eerlijke kans.

‘Dreambuilders’ noemt Wouter hen. Zij bouwen mee aan zijn droom, maar bouwen vooral aan de dromen van de kinderen die dat nog niet durven of kunnen. Grote retailers die geen kosten aanrekenen voor de verkoop, producenten van allerlei producten die zonder winst te maken voor CUBZZ produceren, logistieke partners die geen kosten aanrekenen, developers die zijn website hebben gebouwd, Google waar hij een Ad Grant van heeft gekregen en gratis kan adverteren. En bakerMEN om de Google Ad Grant zo goed mogelijk in te zetten. Bij bakerMEN proberen we het meeste uit Google AdWords te halen en zorgen we ervoor dat het verkeer naar de website kwalitatief blijft. Het is niet de bedoeling dat het allemaal gratis blijft, maar het laat CUBZZ wel toe te groeien via het hart van zoveel mogelijk consumenten om uiteindelijk helemaal op eigen benen te kunnen staan. Cubzz wil bewijzen dat we allemaal samen via onze alledaagse consumptie de wereld kunnen veranderen zonder dat er ergens iemand aan verliest.

Ook een Dreambuilder worden? Ondek op www.cubzz.be waar je in de toekomst je koffie en chocodrinks kan kopen.