Hey Google, act like a human being

Geschreven door op
Hey Google, act like a human being

AI, voluit Artificial Intelligence, maakt zijn opmars in onze levens. Wat momenteel een luxe is dat slechts enkelen gebruiken, zal groeien tot een standaard voor velen. Met de woorden “Hey Google” organiseren we binnenkort ons leven, huishouden en vrije tijd. Maar hoe gebruiken bedrijven dit nu best in hun voordeel?

Google Assistant & zijn verbazingwekkende capaciteiten

Op I/O 2018, een developer bijeenkomst, toonde Google één van de nieuwe functies van Google Assistant. Ze toonden dit aan met een simpel telefoontje van Google Assistant naar een kapsalon. Een prachtige verzameling van natural language understanding, deep learning & text-to-speech zorgde voor een verbluffende prestatie. Google Assistant sprak zelfs een geloofwaardige ‘mmhmm’ uit tijdens het telefoongesprek, wat dit allemaal nog eens extra menselijk maakte. De online marketing dudes waren, op zijn zachtst uitgedrukt, onder de indruk. Met andere woorden, Google is een sneltrein als het gaat om revolutionaire technologieën die het dagelijkse leven makkelijker maken.

Maar hoe gebruik je dit dan?

Heel simpel. Heb je een Android-smartphone? Klik op de home button en houd deze vast. Geen home button? Zeg dan simpelweg 'Ok Google'. Android opent Google Assistant automatisch. Vanaf dan vraag je wat je wil: Netflix starten op je televisie, herinneringen instellen of berichten versturen, Google Assistant kan het allemaal. 

Heb je geen Android-smartphone? Dan download je best de Google Assistant app vanuit de AppStore. Er zijn bovendien ook wearables, functies op laptops en zelfs speakers waarmee jij kan communiceren met jouw Google Assistant.

Let’s talk business

Maar hoe zet je deze technologie nu juist in voor jouw bedrijf? Laten we Revolution Digital nemen als voorbeeld. Zij maakten een service aan op Google Assistant. Hierdoor kunnen mensen vragen stellen over het bedrijf in kwestie en krijgen ze daar meteen een duidelijk antwoord op.

Screen Shot 2018-05-09 at 10.19.32

 

Je kan ook producten verkopen via Google Assistant, jouw acties vertalen in 16 talen & Google Assistant Action Links gebruiken om de vindbaarheid van jouw applicatie en/of website te verhogen. Een hele boterham aan mogelijkheden dus.

Ready? Set? Go!

Er zijn enkele dingen waar je als bedrijf mee aan de slag kunt.

  • Maak met Dialogflow of een template van Google volledig aanpasbare conversaties aan
  • Claim bestaande content en verfijn deze zodat deze beschikbaar is voor Google Assistant
  • Voeg een Actions.xml bestand toe aan jouw applicatie om de vindbaarheid en het engagement van de app te verhogen

 

Hulp nodig of nog vragen? De online marketing dudes helpen je met veel plezier verder. Want ja, ook wij zijn razend benieuwd naar wat Google in de toekomst nog zal brengen!

Topics: Online Marketing, Google

Ook interessant om te weten

Bereken jouw inbound marketing score