Meer tekens voor snippets in Google Search


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Meer tekens voor snippets in Google Search

De SEO-speurneuzen onder ons hadden het wellicht al ontdekt. Google heeft het begin december ook officieel bevestigd: de grootte van een snippet is de laatste dagen toegenomen. Wat betekent dit juist voor je bedrijf?

Een snippet… Wat voor een raar beestje is dat nu weer? Don’t worry, er staat geen haar op en het heeft geen grote gele tanden. Een snippet is klein stukje tekst dat verschijnt bij je zoekresultaten als je iets Googelt en het omschrijft een webpagina. Ze zorgen ervoor dat mensen meer informatie krijgen over wat er op je website te vinden is. Met andere woorden, het toont je relevantie aan.

Begin december lag de lengte van een snippet gemiddeld rond de 160 tekens. Google heeft dit nu aangepast naar ongeveer 230 tekens. Door snippets langer te maken, kan je dus ook meer informatie tonen en heb je dus meer kans om een bezoeker te verleiden.

 

snippet report

Een concreet voorbeeld van een langere snippet vinden we bij een van onze eigen organische resultaten. Onderstaande snippet is een voorbeeld van onze vacaturepagina, met 239 tekens.

 

bakermenvacature

Wat met metabeschrijvingen?

Wat betekent dit nu voor jouw bedrijf? Is het noodzakelijk om als een gek de teksten van je website te gaan aanpassen? Absoluut niet. Google zet meer en meer in op automatisatie. Deze aanpassing is wellicht een teken dat Google zich steeds minder op zelfgeschreven metabeschrijvingen gaan richten.

De focus zal volgens SEO-experts meer gaan liggen op automatisch gegenereerde snippets die rechtstreeks door Google van je website gehaald worden, om een zo groot mogelijke relevantie te creëren. Je hoeft je way of working dus nog niet drastisch aan te passen, al kan het zeker geen kwaad om de content op je website te herbekijken. Zo vermijd je dat Google een slecht geschreven stuk tekst overneemt.

 

Interesse om je SEO professioneel te laten begeleiden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

 

Topics: bakerMEN, Online Marketing, Search Engine Optimisation, Google, Nieuws

Ook interessant om te weten