Mijn eerste week als dude bij bakermen


Leestijd: 3 minuten

Geschreven door op
Mijn eerste week als dude bij bakermen

Sinds begin april ben ik de laatste nieuwkomer bij bakermen. Sindsdien draag ik met trots de titel ‘Online Marketing Dude’, ook wel gewoon 'dude' voor de vrienden. Ik kan je verzekeren dat dit voor mij een grote en belangrijke stap in mijn leven is. Na meer dan 11 jaar in de automotive sector te hebben gewerkt, 5 jaar avondopleiding met een Bachelor Marketing als kers op de taart, kan ik eindelijk mijn sporen verdienen in de online marketing wereld. Dit is echt mijn ding!

Opleidingen, diploma’s en certificaten zijn mooi, maar het echte werk begint wanneer de handen uit de mouwen worden gestoken. Pas dan besef je hoe groen je achter de oren bent en hoeveel je nog moet leren.

worried-kermit

bakermen en Bakerman

Music was my first love. Al van kleins af aan weet muziek me steeds te ontroeren alsof mijn trommelvliezen rechtstreeks met mijn hart verbonden zijn. Alles wat ik doe tracht ik te doen met muziek en tussen mijn Spotify playlists vindt een kat haar jongen niet terug. Sinds ik bij bakermen aan de slag ben is het liedje ‘Bakerman’ van de Deense popgroep Laidback niet meer uit mijn hoofd te krijgen. Dat heeft enkele logische verklaringen.

“Relax”

Wie het liedje hoort begrijpt meteen waarom dit de ideale soundtrack is bij het zalige zomerse weer dat ons verwent sinds ik een dude ben. (Toeval? Ik denk het niet!) Zelfs wanneer ik ‘s ochtends meteen in de file op de Antwerpse ring terechtkom weerklinkt de tekst “Slow down, relax, it’s too late to worry.”

Vrije val

De clip van ‘Bakerman’ is geregisseerd door de Deense filmregisseur Lars Von Trier. In de clip, die in één take is opgenomen, is te zien hoe de bandleden uit een vliegtuig springen, om vervolgens tijdens hun skydive vlucht het liedje te zingen, spelen en zelfs uit te beelden.

Diezelfde sensatie kreeg ik tijdens mijn eerste week bij bakermen. Met klamme handen en knikkende knieën zette ik me die eerste maandagochtend aan mijn bureau om in mijn eerste online marketingprojecten te vliegen. Terwijl ik me in vrije val in het onbekende stortte zoefde er een gigantische hoeveelheid info met een rotvaart langs me heen. Net wanneer ik krampachtig naar het touwtje wilde zoeken kwamen de dudes naast me hangen.

 skydiving-BakerMEN

“Take it easy”

“You got to cool down, take it easy” De dudes weten maar al te goed hoe het voelt om je in het onbekende te storten. Elke dude (ja, ook mijn vrouwelijke collega's zijn dudes) heeft zijn eigen zeer uitgesproken persoonlijkheid, maar stuk voor stuk het hart op de juiste plaats. Heb je een hele hoop vragen, dan nemen ze de tijd om ze te beantwoorden. Ben je even het noorden kwijt tussen alle data, dan zijn ze er om je te begeleiden waar nodig. Zit je even vast en zie je door de bomen het bos niet meer, dan is er nog de eer van de pooltafel om te verdedigen terwijl je je gedachten even verzet. Een dude is eigenlijk nooit alleen en kan altijd rekenen op teamspirit.

 

“ Got to keep on running.”

Elke dag bij bakermen ziet er anders uit. Hoewel ‘s ochtends de scrum een vast ritueel is waarbij iedereen een overzicht krijgt van waar iedereen mee bezig is, heb je dagelijks een gevarieerde dag. Van AdWords campagnes voor een verzekeringsgroep, naar Facebook advertising voor springkastelen, van Google Analytics die bierliefhebbers in kaart brengt tot blogposts over ooglidcorrecties. Een dude verkent alle terreinen.
De nieuwste trends en ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden en worden soms zeer uitvoerig besproken. Zo blijf je voortdurend bij met wat er reilt en zeilt online, maar ook offline.

Yoga

En toch zijn er nog zekerheden in het leven. Eén daarvan is de Yoga bij bakermen. Nee, geen Namaste, zonnegroet of Kapotasana duifhouding (ik verzin dit niet). Op vrijdagnamiddag worden de laptops een uur vroeger dichtgeklapt om het laatste uurtje van de week samen te zitten met een frisse Duvel in de hand.
Het ideale moment om de ideeën, opmerkingen en inzichten te delen en in de groep te gooien. Een goed idee kan onmogelijk een bangelijk idee worden als je het enkel voor jezelf houdt. Komt het door de inzichten van de dudes of door de Duvel? Ik vermoed dat het gewoon een gouden combinatie is.
Eén ding is zeker, het werkt!

“Sagabona, Kunjani wena!”

“Sagabona, kunjani wena” blijkt in Swahili zoveel te betekenen als "Hallo, hoe gaat het met je”.
Ik kan je alvast zeggen dat het bangelijk met me gaat! Ik voel me goed op mijn nieuwe werkplek, een omgeving met ruimte voor ontwikkeling. Ik krijg enorm veel voldoening van het werk dat verricht wordt en word omringd door fantastische collega’s die mijn skill set elke dag aanscherpen.


Ja, hoor, ik ben alweer klaar voor de volgende sprong met de dudes.

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten

Bereken jouw inbound marketing score