Hoe gebruiksvriendelijk is jouw webshop?

Het is geen geheim dat de online shopping wereld snel veranderd en dat de concurrentiestrijd met grote namen zoals Amazon steeds moeilijker wordt. De grote websites geven hun klanten lage prijzen, snelle verzending en gratis retournering. Jeff Bezos spreekt over Divinely Discontent: De verwachtingen van de klant gaan altijd omhoog.
+ Lees meer

8 onmisbare tips voor typografie in webdesign

De kans is groot dat iemand die je website bezoekt geen belang hecht aan je ongelooflijk doordacht kleurenpalet, je perfect belichte afbeeldingen die uiteraard de guldensnede meticuleus respecteren of de strategisch uitgestippelde content hierarchie, maar gewoon onmiddelijk en simpelweg begint te lezen.
+ Lees meer

Call to action do's en don'ts

Er wordt nog vaak gedacht dat calls to action enkel belangrijk en effectief zijn voor e-commerce sites. Verkeerd gedacht! Je website heeft een doel, toch? Dan is het essentieel dat je de bezoekers van je website bij de hand neemt en ervoor zorgt dat ze dit doel bereiken. We geven je daarom de do’s en don’ts voor spetterende calls to action en tonen je voorbeelden van websites die de kunst al beheersen
+ Lees meer

Usability: Klikken zonder denken.

Creativiteit in design is belangrijk maar gebruiksgemak is koning van het internet. Je kent het wel, tijdens het surfen beland je op een landingspagina van een site. Deze pagina staat in het Frans, dus je verandert je taalvoorkeur naar Nederlands. Hocus pocus, de website begint te laden en plots zit je op de homepagina.
+ Lees meer

Mobile: responsive design wordt de norm

Steeds meer mensen maken de overstap van een regulier gsm-toestel naar een smartphone, of vullen hun arsenaal devices aan met een tablet. Komt daarbij dat de mobiele sales reeds het voortouw nemen op desktop sales en er wordt gepronostikeerd dat mobiel internetgebruik rond 2014 de gewone surfer zelfs gaat vervangen. Mobile SEO optimalisatie  wordt steeds relevanter en bij Google zijn ze hier volkomen van overtuigd. Binnenkort kan een slecht toegankelijke mobiele site, of het gebruik van een mobile site tout court je punten kosten in de Google Ranking.
+ Lees meer