🥇⚽️OptiScoooooooore ⚽️🥇


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
🥇⚽️OptiScoooooooore ⚽️🥇

Als er een wedstrijd is, zijn wij van bakermen er natuurlijk als de kippen bij. No surprise dus dat we het onderste uit de kan haalden om onze bangelijke score nog te verhogen toen Google enkele weken geleden de OptiScore race, een competitie onder alle Google Premier Partners in België en Luxemburg, in het leven riep.

Google Premier Partner

Als Premier Partner krijgen we early acces tot de nieuwste features van Google en hebben we een verbeterde support tot onze beschikking, krijgen we actief support van Google account managers voor lopende en nieuwe projecten en worden we betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn we altijd een stapje voor op de concurrentie. In de race om de hoogst haalbare OptiScore, bonden we de strijd aan met alle andere Premier Partners van België en Luxemburg.

De Optiwatte, you're asking?

In de lente van 2019 lanceerde Google de Google OptiScore als opvolger van de toenmalige Hygiene Score. De OptiScore geeft, op een schaal van 0 tot 100%, weer hoe goed jouw Google Ads accounts geoptimaliseerd zijn. De score houdt onder andere rekening met nieuwe features als Dynamic en Responsive Search Ads, automation zoals Smart Bidding en Smart Shopping campaigns en allerlei andere mogelijke optimalisaties.

 

 

The race is on!

Bij de start van de OptiScore race stond onze score al op 87,2%. Toen al de hoogste score van de deelnemende premier partners. Namen we daar genoegen mee? No way José!

Met het hele Bakermen squad gingen we all in om onze Google Ads accounts nog meer te optimaliseren. We doken in al onze accounts, bekeken de aanbevelingen van Google, plaatsten Bid adjustments, probeerden andere copy uit, testten nieuwe features uit, .... You name it!

Nadat we elke account onder de loep hadden genomen en tot in de puntjes optimaliseerden, kregen we een paar dagen na het verstrijken van de deadline van de race, deze boodschap in onze mailbox:

“The average OptiScore increased from 80.5 to 85.5 📈- a big uplift for more customer success!

Please join us to celebrate all the Racing teams and the Winners on October 9th at 4PM - the Google OptiScore Lead is flying over to celebrate with us and we'll have drinks 🍾to announce the winners and thank you for your participation.”

And the winner isssssss ... 🏆

En ja hoor, zo geschiedde ... Na urenlang ploeteren in accounts, zwoegen en zweten, kwam uiteindelijk de officiële bevestiging. Met een OptiScore van 95,4%, kan bakermen zich vanaf vandaag met enige trots de hoogste Google OptiScore-houder van België noemen!

WhatsApp Image 2019-10-10 at 14.44.17

“Super fier op ons bangelijk team, andere woorden heb ik er niet voor. Dat we Google Advertising onder de knie hebben, daar was ik al lang van overtuigd. De OptiScore race met de beste Google campagnes winnen, dat is een schitterende beloning voor al het harde werk dat elke dag bij bakermen verzet wordt,” aldus Joris Roebben, co-founder van bakermen

PS: Naast de prijs voor de Premier Partner met de hoogste overall score, kreeg ook degene met de grootste uplift een beker. De eerste prijs ging naar het Luxemburgs agency, Vanksen, de tweede prijs naar WAD uit Leuven. Maar met een uplift van 8% sleepte bakermen ook daar nog de bronzen medaille in de wacht.

 

Topics: Online Marketing, Google AdWords, Google, Google Ads

Ook interessant om te weten