Aantrekkelijke advertenties met Callout Extensions


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Aantrekkelijke advertenties met Callout Extensions

Vorige week kregen we een mailtje van Google. Hierin stond dat er sinds kort een beta versie van Callout Extensions beschikbaar zijn. Dit wil dus zeggen dat het nog niet voor iedereen beschikbaar is. Maar wij wilden jou alvast op de hoogte brengen hoe je binnenkort je advertenties een heel stuk aantrekkelijker kan maken.

Wat zijn Callout Extensions precies?

Een callout extension is een stukje tekst van maximum 25 karakters dat je onder je Google tekst advertenties kan plaatsen. Deze ruimte is speciaal bedoeld om de USP’s van je producten, merk,... in de verf te zetten

Google Callout Extensions

De voordelen

Dankzij de Callout Extensions kan je nu de mensen die je advertenties te zien krijgen meteen de meest interessante kenmerken van je aanbieding voorschotelen. Dit zorgt ervoor dat een potentiële bezoeker al jouw voordelen in één oogopslag kan zien en dus sneller op jouw advertentie zal klikken. Als dit nog niet genoeg is, dan heb je ook nog het voordeel dat je advertentie meer opvalt tussen de andere advertenties die tevoorschijn komen.

Tips van Google

Hoewel Callout Extensions nog niet meteen beschikbaar zijn voor jou, delen we toch graag de tips die Google ons meegaf.

  • Hou je USP's zo kort mogelijk
  • Je Callout Extensions moeten family safe zijn, anders worden ze niet goedgekeurd
  • Geef specifieke informatie (bv. cijfers als afmetingen, prijzen, ...)

Het verschil met Sitelinks

Sommigen onder jullie merken misschien toch enkele overeenkomsten met sitelinks. Beide zorgen er namelijk voor dat je advertentie sneller in het oog springt en geven een uitgebreider beeld. Het verschil zit hem namelijk in de details. Sitelinks zijn namelijk bedoeld om meerdere webpagina's bij je advertentie weer te geven, zo kan de bezoeker kiezen op welke manier hij met je advertentie interageert. Een Callout Extension is daarentegen bedoeld om je verkoopargument te benadrukken en is specifiek aan één pagina.

 

 

 

Topics: Adverteren, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten