Adblock(ers), vriend of vijand?

Geschreven door op
Adblock(ers), vriend of vijand?

Je hebt het ondertussen wel al gehoord. Het aantal internetgebruikers die Adblockers gebruiken is de laatste jaren fors gestegen. Moest je hier nog niet van op de hoogte zijn, zie hieronder.

Wat is er nieuw en wat is er belangrijk voor ons als adverteerders? Je kan tegen betaling ervoor zorgen dat jouw ads toch door de ondoordringbare barrière van Adblock geraken. Goed nieuws, toch? Jammer, maar helaas. De bedragen die je hier voor betaalt zijn onnoemelijk hoog.
Screen Shot 2015-06-25 at 13.08.15

Dankzij onze goede vriend Google, die ook een fors bedrag heeft neergelegd om zijn ads te “whitelisten”, moeten we ons hierover niet al te veel zorgen maken. Adblock zorgt er op lange termijn voor dat er terug betere content op het net verschijnt. Websites die nu veel inkomsten genereren door mensen te “lokken” naar hun pagina’s zullen op lange termijn verdwijnen. Deze websites verdienen nu geld door ad vertoningen aan de massa’s visitors die op hun websites komen ongeacht de bounce rate.
Bijvoorbeeld: "Dit geloof je nooit! Cristiano Ronaldo is zonet overleden! Klik hier om meer te weten!" Advertenties op deze websites zijn meestal zeer storende niet-kwalitatieve advertenties. Pop-ups die je niet meteen kan sluiten, omdat je de echte sluitknop niet meteen ziet staan. Als je dan uiteindelijk wil weten hoe Cristiano aan zijn eind is gekomen, zie je dat er enkel een slecht bewerkte foto staat met enkele regels tekst.

Heb je een website met kwalitatieve content maar kan je niet overleven zonder de aanwezigheid van ads van andere uitgevers? Ben Barokas, CEO van sourcepoint is de redder in nood. Hij ontwikkelde de software “Sourcepoint”. Deze software maakt het mogelijk om Adblock en andere blockers te detecteren in de browser van de bezoekers van een website.

Screen Shot 2015-06-25 at 13.10.55

Sourcepoint zorgt er ook voor dat wanneer je een website bezoekt met ads van uitgevers die niet “whitelisted” zijn, je niets te zien krijgt van de website als je een Adblocker actief hebt staan in jouw browser. Dat maakt dat jij als bezoeker de keuze hebt om al dan niet jouw Adblocker uit te schakelen om de content en ads van de website te bekijken.

In de herfst komt IOS 9 van Apple uit. In deze nieuwe versie zit bij Safari, de standaard internetbrowser van Apple, een adblocker ingebouwd. Dit kan voor mogelijke problemen zorgen voor het mobiel adverteren via Google.

Zoals je in de vorige blogs rond Micromoments hebt gelezen, worden meer en meer aankopen gedaan door gebruik van smartphones. Dit jaar in ons land zijn ongeveer 30% van alle smartphone users, IOS users. (steekproef van verschillende websites) Natuurlijk verwachten we dat Google hier al een oplossing voor heeft gevonden.

Heb jij een website die wordt gefinancierd door ads?

• Zorg voor kwalitatieve content, dit zorgt voor blijvende en terugkerende visitors.
• Test de Sourcepoint software uit wanneer deze beschikbaar is in onze regio.
• Gebruik of laat geen onnodige pop up ads toe.

Topics: Adverteren, E-Commerce, Psychologie, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten