Hoe zet je Instagram advertenties in?

Geschreven door op
Hoe zet je Instagram advertenties in?

Toen we één van onze klanten lieten weten dat Instagram advertenties begon te verkopen was dit het antwoord:

“Op persoonlijk vlak: Doeme toch. Op professioneel vlak: Olé!”

Het zegt veel over hoe de Instagram community denkt over die advertenties in hun feed. Het is een medium waar je creatief en origineel uit de hoek moet komen. Met pure, droge verkoopspraatjes kom je nergens. Je moet iets toevoegen aan de Instagram ervaring.

Nog iets om rekening mee te houden: Instagram heeft een erg jong publiek. Meer dan de helft van de Belgische gebruikers is jonger dan 24 jaar.
[visualizer id="3318"]

Maar hoe zet je dan betere Instagram advertenties in?

Kies het juiste advertentietype

Foto-advertenties

Met dit type kunnen bedrijven hun verhaal vertellen met mooie, inspirerende foto’s. Ze zorgen voor interacties of verkeer naar de website.

Video-advertenties

Dankzij video ads kan je Instagrammers overtuigen met korte filmpjes tot 30 seconden. Als een gewone gebruiker kan je enkel filmpjes uploaden die korter zijn dan 15 seconden. Ook hier kan je gaan voor interacties en verkeer naar de site.

Carousel Ads

Instagram AdvertentieCarousel ads geven je meer dan één afbeelding om je verhaal te vertellen. Perfect om de voordelen van je product of dienst in de kijker te zetten.

Zorg voor opmerkelijke en inspirerende visuals

Wij raden altijd aan om ads in te zetten die ontworpen zijn voor het medium waar je op adverteert. Bij Instagram is dit dubbel zo belangrijk. Het is een visueel en mobiel medium. De volgende post is minder dan één scroll weg.

Gebruik de foto’s om in één beeld het idee van je campagne mee te geven. Het gevoel, het verhaal of het thema dat je wil bespreken.

Denk aan een goede compositie om bepaalde onderdelen te benadrukken. Zorg ervoor dat je geen leek bent die gecentreerde foto’s gebruikt. Zwengel dat visuele taalgevoel aan.

Voeg op de juiste plaats wat branding toe, maar hou rekening met de 20% regel. Net zoals op Facebook mogen Instagram advertenties slechts 20% tekst bevatten.

Zet in op interactiviteit

Hashtags spelen een belangrijke rol op Instagram. Een goede en betekenisvolle hashtag kan je ad beter doen opvallen, en misschien zelfs gedeeld laten worden. Bedenk een unieke tag die je product of dienst goed beschrijft.

Zet je doelpubliek in om je boodschap te versterken. Vraag om interactie, om te delen of om te klikken. Het zijn details maar het kan je veel extra opleveren. We zijn meer geneigd om iets te doen als iemand het ons vraagt.

Gebruik alle targetting opties

Het grote voordeel van digitale advertenties zijn de targetting mogelijkheden. Smaken verschillen, en dankzij die voorkeuren kan je perfect je doelgroep samenstellen en bereiken.

Instagram advertenties gebruiken dezelfde interface en targetting opties die we kennen van Facebook. Je kan mensen targetten op basis van demografische, geografische en interesses.

Combineer alle verschillende mogelijkheden om een doelgroep samen te stellen die groot genoeg is om een verschil te maken, maar klein genoeg is om goed gericht te zijn.

Tenslotte is het erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat de meeste Instagram gebruikers mobiele gebruikers zijn. Dat wil zeggen dat als je mensen naar je website wil halen, je site mobiel bruikbaar moet zijn. Het zou jammer zijn om al die moeite te doen om mensen te laten afhaken op een niet gebruiksvriendelijke website.

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten