Internetgebruik in België

Geschreven door op
Internetgebruik in België

Als online marketing agency is het belangrijk om veranderingen en trends in de gaten te houden. Zo kunnen we de marketingbudgetten van onze klanten beter inzetten, maar ook inspelen op wat gaat komen. Voor verschillende trends (vooral seizoenaliteit) gingen we vaak cross-customer in Analytics kijken om te zien of onze voorspelling klopte. Om een beter en globaal beeld te krijgen van het internetgebruik bij de doorsnee Belg besloten we om deze gegevens te bundelen (lang leve Google Spreadsheets!) en zo inzichten te vergaren vanaf januari 2013.

De cijfers die we gebruiken in deze reeks analyses komen dus uit de Google Analytics-accounts van meer dan 50 klanten, B2B én B2C; e-commerce, lead-generating of louter informatief. Door deze gegevens samen te brengen vermijden we veralgemeningen op basis van enkele trends of de invloed van grote campagnes bij een bepaalde klant.

Via deze overzichtspagina kunt u naar de blogposts gaan die voor u interessant zijn. Waar we beginnen met slechts één blogpost (eind november 2015), is het de bedoeling dat we deze lijst uitbreiden met meer analyses: van device over browser tot smartphonemerk.

 

 

 

Topics: Analytics, bakerMEN, Online Marketing

Ook interessant om te weten