Adverteren op Reddit? Wij testten het advertentieplatform uit


Leestijd: 4 minuten

Geschreven door op
Adverteren op Reddit? Wij testten het advertentieplatform uit

"Meten is weten!" . Deze uitspraak ligt ons als performance minded agency nauw aan het hart. Daarom gaan we niet alleen op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om je merk of product bij het grote publiek te brengen. Maar we testen ze ook zelf uit om er de best mogelijke conclusies uit te trekken. Onze zoektocht bracht ons al snel bij Reddit Ads. Is Reddit een interessant advertentieplatform? Wij deden de test.

Je stempel drukken in een dichtbevolkt digitaal advertentielandschap is een herkenbare uitdaging voor elke marketeer. Meer en meer bedrijven zijn online actief waardoor het op bekende advertentiekanalen als Google Ads, Facebook Ads en LinkedIn Ads steeds moeilijker wordt om het verschil te maken. Daarom gaat bakermen op zoek naar nieuwe en minder bekende advertentieplatformen.

Gevolg, we lanceerden, met een open mindset, een recruiting campagne op Reddit om digitale marketeers aan te werven. Die campagne zetten we op in samenspraak met een Reddit account manager. De resultaten waren interessant, to say the least. Maar voor we die delen eerst, meer uitleg over wat Reddit juist is en hoe het werkt?

1. Wat is Reddit?

Reddit is een online forum met meer dan 1 biljoen bezoekers per maand, 300 miljoen gebruikers en 40 miljoen dagelijkse zoekopdrachten in 217 landen. Reddit is onderverdeeld in meer dan 850.000 subreddits, een soort groepen die draaien rond één specifiek onderwerp. De subreddit 'Belgium' bevat op zich al meer dan 75.000 volgers. 

reddit-ads-platform

Reddit is dus een populair platform dat nog niet ontdekt is door bedrijven en marketeers. Gevolg: weinig concurrentie en dus goedkoop om op te adverteren. Bij ons gingen er opportunistische lichtjes branden. Reddit Ads, here we come!

2. Hoe werkt Reddit Ads

2.1 Campagnedoel definiëren

Allereerst selecteer je naast de naam het doel van je campagne.

Brand awareness and reach: Als je de bekendheid van je merk of product wilt vergroten, is dit the way to go. Je betaalt hier volgens het CPM-model, dus per duizend impressies.

Traffic: Is het doel van je campagne meer mensen naar je website te trekken? Dan kies je best voor een Traffic campagne. Hier is het CPC-model van toepassing, wat staat voor een kost per klik.

Conversions: Heb je een specifiek doel voor ogen (meer inschrijvingen, meer calls of meer verkopen)? Ga dan voor een conversie campagne die kan je optimaliseren voor de specifieke actie die voor jou belangrijk is. Ook hier betaal je per klik.

Video Views: Video's worden best gepromoot via de Video Views campagne. Je betaalt namelijk per view.

App Installs: Als je je applicatie wilt promoten en veel downloads wilt genereren, kies je best voor deze objective. Je betaalt hier net als bij een traffic en conversion campagne per klik.

doel-campagne-reddit

2.2 Targeting en budget bepalen

Het belangrijkste onderdeel van je setup? De targeting. 

targeting-reddit-ads

Reddit heeft, jammer genoeg, niet veel targetingopties. Je kan bijvoorbeeld wel targeten op interessevelden, subreddits en locaties, maar niet op geslacht, leeftijd en taal. Dat is volgens ons toch een groot mankement!

Daarbovenop is het in België enkel mogelijk om het hele land te targeten. Provincies en gemeenten zijn enkel mogelijk als targeting optie in de Verenigde Staten. 

Op Reddit kan je met een beperkt budget al adverteren. Wat is een beperkt budget? Wel, je kan al een campagne laten lopen vanaf $5 (ja, ze werken in dollars)! Je hoeft je portemonnee dus niet te plunderen.

PRO TIP: Maak verschillende ad groups per type targeting. Dus een aparte ad group voor de interesses en subreddits. Dit maakt optimalisaties een pak eenvoudiger.

2.3 Advertenties maken

Als je ads aanmaakt krijg je de keuze tussen een Link Post en een Video Post. Het leuke aan Reddit is dat je je titel van véél meer ruimte kan voorzien, maar liefst 300 tekens. Je hoeft dus niet ongemakkelijk te cutten in je copy!

bakermen-seo-advertentie -reddit

 

PRO TIP: Reddit is een zéér kritische community waar zakelijke of commerciële advertenties niet worden geapprecieerd. Creatieve en humoristische ads worden dan weer de hemel in geprezen. Ga dus voor een grappige tweak of een ludieke visual. Zo vermijd je dat gebruikers je advertentie volzetten met negatieve comments. Trust us... We've been there...

3. Resultaten Reddit Ads experiment

And now the moment you've all been waiting for. Nu we weten wat Reddit is, moet natuurlijk nog blijken of het een interessant advertentieplatform is. Wij deden de test!

Met een budget van $350 realiseerden onze advertenties meer dan 500.000 impressies en 1.220 clicks, aldus het Reddit Ads dashboard. Dat geeft een CTR van 0,22%, een CPC van $0,64 en een CPM van $0,45. En nu in mensentaal: een zeer lage kost met een hoog bereik, vooral met het uitdagende profiel!

Ja, onze Reddit test haalde mooie cijfers, maar voor je alles laat vallen en er massaal op begint in te zetten, enkele kanttekeningen.

Zo was er een ongebruikelijk groot verschil tussen het aantal clicks op de ads en het aantal users in Google Analytics (1220 clicks vs 220 users) en lag de bounce rate met 77% relatief hoog. Volgens de account manager van Reddit is dit een normaal fenomeen aangezien Reddit gebruikers niet graag off site gaan tijdens hun Reddit sessie. Dat zou alleszins de cijfers verklaren. Or is it a lie?

Niettemin hebben we het de belangrijkste aspect nog niet besproken. Leverde het ons ook sollicitaties op? Jazeker! 2 sollicitaties werden geregistreerd via onze Reddit pixel, $175,95/sollicitatie. Het was dus niet voor niets!

Conclusies 

Voordelen

  • Reddit is een zeer interessant platform om vooral een jonger, mannelijk doelpubliek te bereiken
  • Je kan er niches mee bereiken met heel specifieke interesses (bv: datascience)
  • Je hebt geen groot budget nodig om te kunnen adverteren en veel mensen te bereiken
  • Reddit heeft een zeer lage CPC en CPM

Nadelen

  • Reddit heeft beperkte targetingmogelijkheden
  • Er is een groot verschil tussen clicks en landing page views (Reddit vs Analytics)
  • Reddit is geen conversiegericht kanaal

Onze eindconclusie. We zouden Reddit Ads zeker een kans geven in een omni-channel aanpak, zolang de verwachtingen juist gemanaged worden. Reddit is namelijk een ondersteunend platform, een platform dat bijdraagt tot de synergie. Ideaal om rond branding te werken of top of mind zijn bij een zeer engaged publiek, dat zich in een niche kan bevinden die anders moeilijk te bereiken is.

Heb jij interesse om Reddit in te zetten om je merk meer online visibiliteit te geven? Laat het ons zeker weten!

Topics: Adverteren, Jobs, Online Marketing, Online Recruiting, Social Media, sociale media, Recruitment

Ook interessant om te weten