Bewerk link previews met domain verification


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Bewerk link previews met domain verification

We kennen het allemaal wel. Er is bloed, zweet en tranen geïnvesteerd in een gloednieuwe blog. Alles staat klaar, van catchy visuals tot cruciale social media buttons. Trots als je bent op je meesterwerk, wil je je blog verspreiden op Facebook. Alles loopt perfect, tot... Je link preview er helemaal anders komt uit te zien dan je voor ogen had! Foute thumbnails, een slechte beschrijving en een zwakke headline... Have no fear, hier is een oplossing voor.

Het is tegenwoordig een gekend issue. Je deelt een link van je website en er verschijnt een outdatet afbeelding als thumbnail, een slechte titel en een vage beschrijving. De professional in jou wilt dit aanpassen vooraleer het de wereld in wordt gestuurd. Helaas pindakaas, niet mogelijk als je domein niet is geverifieerd. Dat komt door een wijziging in de Facebook-policy, dat ‘fake news’ artikels tegengaat.

Picture1

Hoe je domein verifiëren?

Om je domein te verifiëren dien je gebruik te maken van Facebook Bedrijfsmanager. Wil je daar meer over weten? Dan hebben we ook over de bedrijfsmanager een blogpost!

In je Facebook Bedrijfsmanager klik je op Bedrijfsinstellingen. Dan zie je onder het menu ‘Personen en middelen’, 'Domeinen' staan. Daar kan je je domein toevoegen, door de URL van je website in te vullen bij ‘Nieuwe domeinen toevoegen’. Je dient je domein te verifiëren via een DNS-verificatie of via een HTML-bestand upload.

De bijhorende instructies voor DNS-verificatie vind je hier:

 

dns verificatie

 

Instructies voor een HTML-bestand upload:

 

html bestandupload

 

Beide implementaties duren maar enkele minuten. Nu dienen we onze pagina’s nog toe te voegen aan het geverifieerde domein om onze links te kunnen bewerken. Selecteer je pagina('s) bij 'Pagina’s Toewijzen' en je bent klaar om je links te kunnen bewerken.

Staat je pagina niet in de lijst? Dan dien je je pagina eerst nog toe te voegen aan je Bedrijfsmanager. Je kan dit doen bij Pagina’s in het ‘Personen en middelen’ menu.

Link preview bewerken

 

link preview

 

Ready, set, go! Nu je domein geverifieerd is en je je pagina aan dat domein hebt toegevoegd, ben je klaar om link previews van jouw website te bewerken. Je kan de thumbnail, titel en beschrijving aanpassen. Af en toe ziet de thumbnail er een beetje vreemd uit tijdens het bewerken, maar deze zal naar behoren verschijnen als de post wordt gepubliceerd.

Need help? Bij bakermen kan je terecht met al jouw vragen omtrent facebook, andere social media kanalen en veel meer. Wij delen met veel plezier onze expertise! 

Topics: Facebook, Social Media, Nieuws

Ook interessant om te weten