De Gele Flamingo

200% jaarlijkse groei! Hoe we van De Gele Flamingo een goudhaantje maakten.

De challenge

Kids of baby’s in de familie? De kans is groot dat je dan al wel eens wat spulletjes hebt gekocht bij De Gele Flamingo. Toen de online webshop bij ons kwam aankloppen in 2015, zagen we een kinderwinkel die z’n kinderschoenen al lang ontgroeid was. Hier zat potentieel in. Alleen kwam dat er nog niet volledig uit. Al enkele maanden op rij haalden ze, ondanks de vele inspanningen, hun targets niet. Ze wilden niet langer kruipen, maar leren lopen. En dat doe je altijd met vallen en opstaan …

Onze brainpower

Spiegeltje spiegeltje aan de wand... “Wie is de leukste online babyshop van het land?” Om dat te bepalen, moesten we eerst de identiteit en de purpose – het waarom – van De Gele Flamingo zien te bepalen. We hielden hen een grote spiegel voor: “ok, je vuurt je pijlen af, maar mist je target. Weet je dan ook op wie je je pijlen richt? En waarom? Strookt je doelgroep wel met je brand en omgekeerd?”. We stelden de juiste vragen, deden onderzoek en doken in de data.

Conclusie? We vuurden te veel pijlen af op het verkeerde doelwit. Uit onze insights bleek immers dat het publiek dat effectief shopte bij de webshop in een meer high end segment zat. Vrouwen die via de laatste nieuwe iPhone shopten of inwoners in bepaalde welgestelde steden zorgden voor de meeste high value purchases. We stemden onze targeting en onze boodschap hierop af: bullseye! Het eerste jaar realiseerden we zo een omzetstijging van 150%.

De juiste content op het juiste moment

Met onze insights in ‘t achterhoofd gingen we ons doelpubliek nog verder segmenteren:

  • Ouders in verwachting

  • Ouders met baby’s

  • Ouders met peuters

  • Ouders met kleuters

  • ….

Elk van die doelgroepen zit in een andere fase in hun leven en zit met andere noden en vragen. We stelden een uitvoerig mediaplan op met gepersonaliseerde content; toegespitst op elke leeftijdsgroep en hun specifieke situatie. Daarbovenop zorgden we dat we echt overal aanwezig waren waar hun toekomstige klant zich begaf. Gaande van babyspulletjes op Pinterest tot het inzetten van influencer mama’s op populaire kinderkanalen op YouTube. You name it!

Werd een geboortelijst aangelegd? Dan sloegen we de verwachte geboortedatum van het kind op in een CRM database. Op die manier konden we voor elk kind een automated en gepersonaliseerd content- en mailingplan opzetten dat hen meevolgde van kleuterklas tot eerste communie tot hun eigen eerste baby. Zo groeide De Gele Flamingo (letterlijk) mee met hun klanten en creëerden we langdurige, duurzame klantenrelaties die van generatie op generatie doorgaan.

Joris - Founder The Bakery

Never not learning

Het zouden de eerste woordjes van elke The Bakery consultant kunnen zijn. Want het is niet omdat iets goed loopt, dat het niet nog beter kan. En dat zit hem vaak in de kleinste details. We toetsten onze campagneresultaten af tegen onze targets en namen elke stap van de funnel nog eens grondig onder de loep.

Wat bleek? Bij de betaalstap haakten veel mensen af. Waarom? Als eerste leveroptie werd standaard “Ophalen bij postpunt” geselecteerd in plaats van “Gratis thuislevering”, en dat laatste is natuurlijk wat mensen willen. We pasten de checkout-stap aan zodat ‘Gratis thuislevering’ automatisch de eerst geselecteerde optie was en verbeterden de gebruiksvriendelijkheid van het checkout-proces. Deze aanpassingen maakten dat de conversieratio met 30% omhoog schoot.

Uit analyse van de e-commerce cijfers bleek bovendien dat geboortelijsten de meeste waarde opleverden. Dus spitsten we onze inspanningen en onze content toe op het promoten van geboortelijsten. Zo verhoogden we de average order value met 61%.

Het resultaat

Sinds Sophie van De Gele Flamingo bij ons kwam aankloppen in 2015, realiseerden we year on year een groei van 200% en breidden we de webwinkel en onze inspanningen uit naar Nederland, waar het marktaandeel aanzienlijk groeit. In 2020 is De Gele Flamingo één van de bekendste babywinkels van de Benelux en lanceert de webshop een volledig vernieuwde website.

Ook een challenge waarbij je wel wat hulp kan gebruiken?

Let's talk!