Waarom zoekt een digital marketing agency nieuwe mensen tijdens corona?


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Waarom zoekt een digital marketing agency nieuwe mensen tijdens corona?

bakermen, het digital marketing agency met de beste teamsfeer van heel Antwerpen en omstreken, zoekt nieuwe medewerkers. Jawel, zelfs tijdens deze periode waarin het alles behalve business as usual is. Waarin sommige van onze collega's bij andere agencies het werk minstens gedeeltelijk hebben stilgelegd. Of tijdelijk inzetbaar zijn of zoiets sympathieks, je begrijpt wat we bedoelen. Dus waarom hebben we dan openstaande jobs voor digitale marketeers?

Kiezen voor groei

Het simpele antwoord is dat we onze groeiambities voor dit jaar zeker niet willen, en voorlopig ook niet hoeven op te geven. Zal dat ook zo blijven? Dat kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen, we hebben immers geen glazen bol. Anders hadden we ruimschoots op tijd zakken vol goedkope GAFA aandelen gekocht.

gafastonks

Wat we wel kunnen doen is enkele achterliggende redenen en gemaakte keuzes voorzichtig naar voren schuiven. En vervolgens de tijd de test laten maken, zo hoort dat als methodische digitale marketeers.

Dankbaar voor digitaal

Ten eerste zijn we dankbaar om samen te werken met een flink aantal partners die volop verder zoeven, of zelfs nog een tandje bijsteken. Dit zijn voornamelijk bedrijven die de digitale mindset al geïntegreerd hebben in hun bedrijfsstrategie, of op z'n minst de eerste stappen hebben gezet. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om busy te blijven.

We bemerken ook een verhoogde vraag naar het starten met een digitaal traject. Ergens is het te betreuren dat sommige zaken de voordelen van digitaal pas willen verkennen wanneer ze door omstandigheden gedwongen worden. Maar als het gaat over het verwelkomen van nieuwe reizigers in de digitale ruimte is onze insteek: beter laat dan nooit, en van harte!

Toch meer ruimte

Daarnaast is er uiteraard een impact te voelen. Niet elk bedrijf kan in deze tijden onverstoord de activiteiten verder zetten. We vinden het ook niet meer dan normaal dat er hier en daar wijselijk geschrapt wordt in de budgetten.

Dit betekent wel dat er tijd vrijkomt, en het was aan ons om te beslissen hoe we die gaan invullen. Ook al hebben we allemaal onze eigen specialisaties en verantwoordelijkheden binnen bakermen, dat weerhoudt ons niet van samen knopen door te hakken. Zelfs met anderhalve meter ertussen.

long distqance high five

We hebben de voordelen en nadelen van de huidige situatie gewikt en gewogen, en ze vervolgens naast onze plannen voor dit jaar gelegd. Enkele collega's hebben zich spontaan aangeboden om een of meerdere dagen economische werkloosheid op te nemen, maar niemand in het team kon vrede nemen met een ongelijke verdeling van impact.

Samen verder bouwen

Nog belangrijker: we geloven niet in het voorbarig vliegen van een witte vlag. Waar we wél in geloven is ons team en onze visie. Dus: een deel van de awesome sauce die we rijkelijk over de digitale marketing van onze klanten schenken is nu voor eigen bord.

sauce

Iedereen krijgt meer tijd om zichzelf te ontwikkelen, en om die aangescherpte skillset in te zetten om bakermen nog beter te maken. Zo komen we sterker uit de storm en kunnen we vol vertrouwen terug aan land.

Je vraagt je misschien (terecht) af, wat heeft dat nu met nieuwe jobs te maken? Wel, we kijken zoals iedereen reikhalzend uit naar het nieuwe normaal. Daarbij zal de workload voor klanten ook onvermijdelijk terug stijgen.

Maar dit mag onze groeidoelen niet in de weg staan. Om de huidige balans van tijdsverdeling te behouden hebben we hebben extra handen en hoofden nodig. Ben jij dat?

Check de vacatures