Experimenteren met Quora advertenties


Leestijd: 3 minuten

Geschreven door op
Experimenteren met Quora advertenties

Bij bakermen houden we van experimenteren, precies zoals het een performance agency beaamt. Daarom kijken we graag verder dan enkel de traditionele platformen en media om onze klanten in de kijker te zetten. In onze zoektocht naar originele advertentieplatformen kwamen we bij Quora terecht, een bekend en high-end forum. Let's start to experiment!

Online marketeers bereiken kan zeer uitdagend zijn dat merkten we ook al tijdens ons vorig experiment op Reddit. Dit is een moeilijk profiel, omdat er meer vraag dan aanbod is in combinatie met relatief hoge CPC's op kanalen als Facebook, LinkedIn en Google Ads. Aangezien wij steeds op zoek zijn naar nieuw kwalitatief bloed, stonden we te springen om dit onontgonnen terrein te ontdekken. Quora Ads, here we come!

1. Wat is quora en waarvoor staat het?

Quora is een afkorting van 'Question-and-Answer'. Een discussieplatform voor meer serieuze en zakelijke onderwerpen. Ondanks dat het in België nog niet door iedereen gekend is, telt het platform meer dan 300 miljoen gebruikers over heel de wereld en 300 miljoen daily visitors. Dit advertentieplatform behoort dus rightly so tot de grote jongens. 

Side note: Een groot deel van de 300 miljoen daily visitors komt niet rechtstreeks op Quora, maar via de organische zoekresultaten. Je hoort ons al komen. Quora is een sterke tool voor je SEO-strategie.

 

quora-feed

 

To sum up, Quora is een grote jongen met heel wat onbenut potentieel. Het advertentieplatform heeft weinig concurrentie met heel wat engaged gebruikers. Door de vele verschillende topics, meer dan 400.000 om precies te zijn, is het ook perfect mogelijk om specifieke niches te bereiken die anders moeilijk te reachen zijn of veel te duur blijken. Kortom, is Quora een mogelijk walhalla voor de marketeer? 

2. Hoe werkt Quora Ads?

Quora verschilt op zich niet enorm veel van Facebook, LinkedIn of Reddit qua setup. Ook hier ga je een campagnedoelstelling selecteren, targeting met budgetten bepalen en advertenties opmaken.

Op Quora zijn er verschillende mogelijke doelstellingen, die bepalen hoe je campagne geoptimaliseerd wordt.

2.1 Bepaal je campagnedoelstelling

 • Awareness: Zorg dat gebruikers een specifiek antwoord meer zien of er meer op reageren.
 • Traffic: Stuur mensen naar een specifieke pagina op je website. 
 • Conversions: Stuur gebruikers naar je website of landingspagina waar je hen wilt doen converteren.
 • App Installs: Laat gebruikers je applicatie downloaden.

 

campagne-quora

 

2.2 Stel je budget & looptijd in

Daarna bepaal je het budget en de looptijd. Het minimum dagelijkse budget dat je kan inzetten op Quora Ads is €5, dus de drempel is niet te hoog om mee op de Quora trein te springen.  

2.3 Targeting van je advertenties

Nadat je je campagne-instellingen hebt bepaald, kan je aan de slag met het belangrijkste onderdeel namelijk de targeting.

Quora biedt hier een hele reeks aan unieke targeting opties die je elders niet vindt. Even een overzicht van alle mogelijkheden:

 • Contextual targeting: Toon je advertenties die gerelateerd zijn aan specifieke topics, keywords of vragen.
 • Audience targeting: Toon advertenties aan mensen die je website hebben bezocht, lookalikes of contact lijsten die je hebt geïmporteerd.
 • Behavioral targeting: Richt je op gebruikers met bepaalde interesses of op basis van hun eerder bekeken vragen en keywords.
 • Broad targeting: Hier laat je alles over aan Quora. Do your thing Quora!

Nadien kan je nog je locatie, platform, browser en geslacht bepalen. Al is het niet mogelijk om leeftijden te selecteren, wat toch een domper is. Wat je wel kan doen is optimaliseren in functie van je doel. Als je wil optimaliseren voor clicks, impressies of een bepaalde conversie en je hebt een CPC bid gekozen, kan je aan de advertenties beginnen.

 

targeting-quora

extra-targeting-quora

 

We hebben de optie om te kiezen tussen 3 verschillende advertentieformaten. 

 1. Image ad
 2. Text ad
 3. Het promoten van een antwoord (als je dit als bedrijf hebt gedaan).

FYI: Quora Ads zijn enkel mogelijk met een Engelstalige landingspagina. Je zal dus geen Quora Ads kunnen laten lopen met een Nederlandstalige of Franstalige webpagina. 

 

advertenties-quora

3. Wat zijn de Resultaten van ons experiment op quora?

Zoals in den beginne vermeld, hebben we Quora Ads actief ingezet voor één van onze recruteringscampagnes. 

Insights van de campagne

 • Looptijd: 2 maanden liep
 • Impressies: 70.558
 • Clicks 288 clicks 

Dat betekent een CTR can 0,41% en een CPM van €2,91. De kost per clicks was €0,72. Helaas leverde ons experiment géén sollicitaties op.

Niettemin slaagden we er wel in om met deze campagne een zeer moeilijk en normaal gezien dure doelgroep te bereiken aan een relatief lage kost. We konden dankzij de vele targeting opties inspelen op heel wat specifieke onderwerpen als SEO, CRO, Microsoft advertising, enz. 

FYI: Net als bij ons Reddit experiment merkten we een grote discrepantie tussen de gemeten clicks in Quora en de users in Analytics. 1220 clicks vs 220 users, een ongebruikelijk hoog verschil.

4. Conclusies 

Voordelen

 • Goed platform om hoger opgeleiden en mensen met hogere functies te bereiken
 • Heel veel targeting opties (bv: mailing automation)
 • Met €5/dag kan je al aan de slag
 • Lage CPC en CPM

Nadelen

 • Geen video ads mogelijk
 • Discrepantie tussen clicks en users (Quora vs Analytics)
 • Geen conversiegericht kanaal, eerder awareness en reach

Na ons experiment kunnen we concluderen dat Quora met het juiste doel voor ogen absoluut van waarde kan zijn. Weet wel dat met Quora ads je geen sales of harde conversies gaat genereren. Dit kanaal heeft meer nut in de awareness fase van je merk of product. Zeker als je een hoger segment wilt bereiken aan betaalbare prijzen.

Heb jij interesse om Quora in te zetten om je merk meer online visibiliteit te geven? Laat het ons zeker weten!

Topics: Adverteren, Jobs, Online Marketing, Online Recruiting, Social Media, sociale media, Recruitment

Ook interessant om te weten