Facebook Store visits: kliks & mortel(mans)


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Facebook Store visits: kliks & mortel(mans)

Ik geef je een minuutje om te bekomen van de slechte woordspeling... . Klaar? Oké, let's go. Het is bewezen dat de aanwezigheid van fysieke vestingen een grote meerwaarde kan zijn voor pure E-commerce spelers. Kijk maar naar Amazon en zijn recente overname van de supermarktketen Whole Foods market.

Een zéér grote meerwaarde van een fysieke winkel is onderandere de persoonlijke service, de experience die je er krijgt.

Een vraag die vaak wordt gesteld: Hoe leg je nu efficiënt een link tussen je online & offline business? Wel, er zijn verschillende manieren om mensen die online kopen ook naar jouw fysieke vestigingen te sturen en omgekeerd. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

Offline verkopen boosten op Facebook?

Er zijn heel wat trucs om dit te verwezenlijken. Dit kan bijvoorbeeld door gegevens te verzamelen via online winacties op Facebook. (Let binnenkort op: GDPR) Dit kan bijvoorbeeld met de Facebook lead ads. Hierna kan je ze belonen met bijvoorbeeld een cadeaubon op hun verjaardag.

Ze krijgen een kleine gepersonaliseerde verrassing en hopelijk vinden ze dit zo tof dat ze dit delen op hun sociale media kanalen. Het zijn kleine dingetjes die zorgen voor de totaal beleving en jouw brand een positieve positionering opbrengt bij jouw (potentiële) klanten. Je maakt zo ambassadeurs van je merk, met elk hun eigen netwerk.

Hoe speelt Facebook hierop in? Wel, zoals je in de titel hebt gelezen kan je op Facebook de doelstelling: 'Store visits' kiezen.

Wat heb je eerst nodig? De optie om 'Business Locations' toe te voegen in je business manager voor jouw Facebook pagina. Als je geluk hebt, staat deze onder 'Assets' < 'Business Locations'.

Hieronder kan je locaties uploaden in bulk. Je hebt normaal gezien wel ergens een excel documentje rondslingeren met de adresgegevens en openingsuren van je fysieke locaties. Heb je dit nog niet? Well, get to work!

Schermafbeelding 2017-06-27 om 14.24.43

De doelstelling Winkelbezoeken biedt het volgende:

  • Dynamische advertenties voor elke winkel: je kunt gebruik maken van dynamische velden die de advertentie-inhoud automatisch aanpassen voor elke winkellocatie. Dit systeem werkt hetzelfde als bij de Dynamic Product catalog ads. De gebruiker krijgt een ad te zien met het adres van de dichtstbijzijnde vestiging.
  • Call-to-actions die winkelbezoeken stimuleren: In een dynamic location advertentie kan je kiezen om een map weer te geven in de eerste tegel van een carrousel. Hier staat ook weer het adres van de dichtstbijzijnde vestiging. De CTA's die je hier best gebruikt zijn: Routebeschrijving of Nu bellen.
  • Locatietargeting: geef een aangepaste afstand op rond elk van je winkels. Je kunt kiezen voor een traditionele radius, of voor je potentiële reach rond deze locatie(s).

 

Schermafbeelding 2017-06-27 om 15.03.37

Hoe koppel je offline verkopen aan FB campagnes?

Je brengt je off- en online data samen door de gegevens die je hebt verkregen van je klanten via een excel file terug naar Facebook up te loaden. Je vindt deze optie terug onder 'Assets' <  'Offline Events'. Zo kan Facebook deze gegevens matchen aan de resultaten van jouw campagnes.

Je kan gegevens uploaden via 'event descriptors' of via demografische gegevens.

 

Schermafbeelding 2017-06-27 om 15.12.40

 

Schermafbeelding 2017-06-27 om 15.14.34

 

Facebook koppelt de gegevens die je beschikbaar hebt aan de resultaten van de campagnes. Zo heb je een zicht op de invloed van online campagnes op je offline verkopen/leads.

Wil je ook samen bangelijke Facebook campagnes opzetten?

Huur ons in om je Facebook Advertising nog bangelijker te maken. 

 

 

 

 

 

 

Topics: E-Commerce

Ook interessant om te weten