Op zoek naar zoekers met google audiences


Leestijd: 3 minuten

Geschreven door op
Op zoek naar zoekers met google audiences

Return on investment verhogen? Meer kwalitatieve impressies nodig? Audiences kan jou alvast een duwtje in de juiste richting geven. Aanschouw onze beknopte handleiding voor het gebruiken van audiences in Google Ads.

Laten we beginnen bij het begin. Er is een heleboel concurrentie, opvallen tussen de menigte is de boodschap en net dat is vaak bijna een mission impossible. In de paid search wereld gaan adverteerders op zoek naar de zoekers en indien juist uitgevoerd, levert dit een enorm voordeel ten opzichte van de concurrentie. We hadden het bovendien nog nooit zo goed want om op zoek te gaan naar zoekers zijn er ontzettend veel opties.

3 Verschillende soorten audiences

(Custom) affinity audiences

Met affinity audiences worden search advertenties getoond aan een publiek, dit publiek is samengesteld op basis van levensstijl, koopgedrag en interesses die jij zelf instelt. Je kan zo bijvoorbeeld targeten op personen die sportief ingesteld zijn, geïnteresseerd zijn in oldtimers of interesse tonen in online daten . De opties zijn eindeloos. 

Custom affinity audiences zijn gedetailleerder. Je kan er heel wat mee:

    • Specifieke keywords ingeven waar jouw publiek in geïnteresseerd is
    • URL’s toevoegen om interesses te vinden op basis van de content op de website
    • Soort plaatsen ingeven waar jouw publiek in geïnteresseerd is zoals bijvoorbeeld bibliotheken of sportscholen
    • Apps die jouw publiek gebruikt

Door deze informatie in te geven, ga je heel specifiek jouw geschikte doelgroep met de geschikte interesses verzamelen.

In-market audiences

Verzamel met in-market audiences makkelijk prospects die reeds op zoek zijn naar jouw bepaald product of bepaalde service. Op basis van zoekgedrag komen deze personen in de doelgroep terecht. Indien iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een nieuwe wagen, zit deze persoon in de in-market audience voor wagens. Dit is, met andere woorden, een zeer belangrijke doelgroep aangezien zij enorm goed converteren. 

Remarketing and similar audiences

Remarketing audiences zijn verzamelingen van personen die jouw website al bezochten, een specifieke pagina bekeken of jouw video’s reeds bekeken. Met similar audiences kan je een soort lookalike verzameling maken van de mensen die reeds een interactie hadden met jouw website of video.

Al deze audiences kan je makkelijk toevoegen aan jouw campagnes. De beste manier om dit te doen, is met de 'observation' optie. Deze zorgt ervoor dat Google Ads op zoek gaat naar het beste audience en jij hierdoor kan zien wie het beste reageert. 

Tactieken om audiences slim in te zetten

Op zoek naar een kwalitatieve, goed converterende doelgroep?

Tijd om remarketing in te schakelen. Een slimme tactiek hiervoor, is zoeken naar mensen die reeds op jouw website geweest zijn én geconverteerd hebben voor een bedrag hoger dan de gemiddelde order value. Ga op zoek naar deze groep personen wanneer zij op zoek gaan naar concurrenten, zo verlies je geen goede klanten aan de concurrentie maar ga je ook op zoek naar een zeer kwalitatieve doelgroep aangezien zij veel spenderen aan het product dat jij aanbiedt.

Op zoek naar een nieuwe doelgroep?

Maak de gouden combinatie: social advertising én paid search. Hier kunnen we gebruik maken van een funnel door awareness te creëren op Facebook en de doelgroep daarna te capteren via paid search. Zo bereik je nieuwe gebruikers en promoot je de overweging van jouw product of service.

Op zoek naar een doelgroep die al verder in de funnel zit en klaar is om een aankoop te doen?

Het gebruik van in-market in combinatie met remarketing zorgt ervoor dat je kan targeten op mensen die al verder in de funnel zitten én klaar zijn om te converteren. De combinatie zorgt ook voor een grote impact en geeft je een lijst met voldoende volume en een enorme relevantie.

Op zoek naar de toekomst?

Om extra prospects te vinden, is er dynamic prospecting: de machine learning versie binnen audiences. Dynamic prospecting gebruikt machine learning om te voorspellen welke personen op zoek zijn naar welke producten.

Door het analyseren van historische cijfers binnen Google Ads en het gedrag van de prospects, gaat dynamic prospecting voorspellen welke nieuwe gebruikers goed zullen reageren op jouw producten of services.

Eens het systeem de juiste combinaties gevonden heeft, gaat het op zoek naar demografische gegevens zoals leeftijd of geslacht om extra goed te kunnen targeten. Op deze manier vinden ze de ideale bezoeker. Om het ideale product te kunnen koppelen aan de ideale bezoeker gaat dit systeem historische cijfers, relevantie en andere factoren combineren.

To sum it up 

Google Audiences is een interessante feature om budgetten efficiënter in te zetten, de concurrent buiten spel te zetten en de juiste prospects te bereiken met de juiste boodschap. 

Heb je nog vragen over hoe je nu de juiste audience kan aanspreken? Vraag gerust eens hulp aan de bangelijke online marketing dudes. Wij helpen je graag & met veel enthousiasme verder!

 

Topics: Adverteren, Google AdWords, Google, Retargeting

Ook interessant om te weten