Jouw goed voornemen voor 2019? Starten met Pinnen en repinnen!

Geschreven door op
Jouw goed voornemen voor 2019? Starten met Pinnen en repinnen!

 

Pinterest is je waarschijnlijk niet onbekend. Maar wist je dat het medium je brand awareness boost? Een Pinner zoekt inspiratie en dat is precies wat jij hen - zonder al te veel moeite - kan geven. Maak een professionele Pinterest account en zet er de foto’s van je producten of diensten - die ongetwijfeld ook op je website staan - op. Simpel, snel en succesvol!

Eerst de cijfers

2a7b033cab1fb113735cdc2e1410bc48Voor we je bombarderen met tips om een succesvolle Pinterest account op te starten, geven we je graag wat cijfers mee. Sinds oktober 2018 zoeken 250 miljoen Pinners inspiratie uit de meer dan 175 miljard Pins. Het zal je niet verbazen dat de meerderheid - maar liefst 81% - van de actieve Pinners vrouwen zijn. De mannen hinken wat achterop en zorgen slechts voor 7% van de 175 miljard Pins. Dit zijn mooie cijfers en je merkt dat je meteen veel mensen - lees: vooral vrouwen - bereikt met je Pins. Geen enkele reden om het Pinterest succesverhaal links te laten liggen.

 

Structureer je Pinterest account

Nadat je jouw Pinterest account maakt, kan je meteen aan de slag. De beste manier om te starten is met het aanmaken van borden. Tip: maak één bord per thema. Bijvoorbeeld: heb je een shop en verkoop je zowel kleding, schoenen en accessoires? Maak dan aparte borden voor schoenen, voor kleding en voor accessoires. Nog beter is om je borden extra te specificeren en te gaan voor sandalen, pumps, laarzen, enz. Zo zorg je dat je Pins sneller gevonden worden en het brengt structuur in je account. 

Screen Shot 2018-11-15 at 09.12.27

De perfecte Pin

Jawel, hij bestaat. De perfecte Pin. Volg simpelweg deze vijf stappen:

 1. Gebruik enkel kwaliteitsvolle foto’s (PS: Pinterest houdt van portrait foto’s)
 2. Zet op elke Pin je logo (tip: koppel je Pinterest account met je website en hij doet dat automatisch)
 3. Schrijf bij elke Pin een korte en duidelijke description en vermeld er zeker de naam van je bedrijf
 4. Geef elke Pin een URL mee. Zo stuur je mensen naar je website en win je vertrouwen
 5. Wissel detailfoto’s af met sfeerfoto’s
Screen Shot 2018-11-15 at 09.24.29      Screen Shot 2018-11-15 at 09.32.17

Pinterest is geen social media kanaal

Pinterest wordt vaak in één adem met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn genoemd, maar dat klopt niet. In tegenstelling tot de andere media uit bovenstaand rijtje, is Pinterest geen social media kanaal pur sang.

De doorsnee Pinner gebruikt Pinterest om inspiratie op te doen en dingen te ontdekken, niet om zaken te delen. Pinners zijn niet op zoek naar de verhalen of ervaringen van anderen. Het draait er niet om mensen, maar om ideeën en plannen.

Screen Shot 2018-11-15 at 09.47.24                Screen Shot 2018-11-15 at 09.49.50                 Screen Shot 2018-11-15 at 09.54.07

 

Quick wins

Een succesvolle Pinterest account opzetten is zoals je merkt niet moeilijk. Naast bovenstaand advies geven we nog graag enkele tips mee die je merk een boost geven op Pinterest. 

 

 1. Zet niet al je nieuwe foto’s meteen online, maar verdeel ze gelijkmatig over een aantal dagen. 
 2. Zet regelmatig nieuwe Pins online
 3. Laat je borden en Pins online staan zo is de kans groter dat meer mensen je Pins saven. Weet dat iedere keer een Pin gesaved wordt de volgers van die Pinner dat te zien krijgen = een boost voor je impressies!
 4. Pinterest is vooral een visueel medium, maar sinds kort is er ook een quotes categorie. Maak dus een quotes bord aan en zet het vol met inspirerende woorden.
 5. Maak borden aan rond ‘populaire’ periodes in het jaar zoals Halloween, Kerstmis, de herfst, enz.
 6. Wissel foto’s af met video’s, tutorials, how-to-guides enz.
 7. Bekijk in de statistieken tabel hoe je Pins en borden het doen. Hoe vaak je Pins bewaard worden en op welke borden ze bewaard worden.
Screen Shot 2018-11-15 at 09.58.47

Zoek je een medium dat gebruiksvriendelijk, snel en resultaatgericht is? Dan is Pinterest the way to go. Haal je creatief kantje boven en start met Pinnen.

Hulp nodig bij het opzetten van je Pinterest? Schakel de dudes in. 

 

Topics: Adverteren, sociale media

Ook interessant om te weten