Leer je klanten/prospecten kennen: Deel 2 Facebook

Geschreven door op
Leer je klanten/prospecten kennen: Deel 2 Facebook

In een vorige blogpost toonden we al hoe je je klanten kan leren kennen in Google Analytics. Deze week is Facebook aan de beurt!

Als grootste social netwerk in België (en één van de grootste sites overall) is Facebook ook een niet te verwaarlozen bron om inzichten te krijgen in je doelgroep. Er zijn twee verschillende manieren om je doelgroep op Facebook te leren kennen:

Page Insights

Screen Shot 2017-04-05 at 10.48.12.png

Als admin van je pagina krijg je via Insights (of Statistieken) een zicht op wat er zich dagdagelijks afspeelt op jouw Facebook-pagina: hoeveel likes heb ik, wat is mijn bereik, hoe wordt er op mijn verschillende (types) posts gereageerd, wie zijn mijn fans…

Zaken die je hier uit kunt leren:

  • Welke type post zorgt voor het beste resultaat?
  • Wanneer kan ik het grootste deel van mijn publiek bereiken?
  • Wat is het gratis/betalend bereik van elke post geweest?
  • Waar wonen mijn fans?
  • Is er een verschil tussen mijn fans, de personen die ik bereik en de personen die engageren met mijn Facebook-post

Post rapport

Screen Shot 2017-04-05 at 10.50.55.png

Welke type post levert je het meest op? Werken foto's beter of kan je beter links of video's online gooien? In bovenstaand voorbeeld zien we weinig verschil tussen de twee mogelijkheden.

Screen Shot 2017-04-05 at 10.50.33.png

Uiteraard kan je nog verder kijken naar je specifieke posts. Ook hier kan je onderscheid maken tussen je betalende & organische posts op je pagina. Je kan kiezen om positief engagement weer te geven (likes, shares, comments), maar evengoed kan je hier ook achterhalen of er negatieve feedback binnen komt. (Post hides, spammeldingen,...)

Je kan hier ook op Boost post klikken, al raden we je aan dit vooral NIET te doen. Via de advertentieoptie engagement heb je veel meer targetingmogelijkheden.

Screen Shot 2017-04-05 at 11.14.54.png

We krijgen vaak de vraag wanneer je nu best posts online zet op Facebook. Zoals we in een vorige blogpost al aanhaalden is er geen ideaal moment om te posten op Facebook. Althans, dat zal nooit voor iedereen hetzelfde zijn. Je gebruikt best bovenstaand rapport om te achterhalen wanneer je fans online zijn.

People rapport

Screen Shot 2017-04-05 at 11.28.31.png

Het People rapport bezorgt je heel wat demografische info over je Fans. Leuk extraatje is dat je kan bekijken of er verschil zit in je likers en wie je bereikt, maar vooral ook in wie er actie onderneemt. Dat laatste rapport kan je goed helpen om het meeste uit de targeting van je advertenties te krijgen.

Dit is een leuke basis om je posts wat meer te gaan richten naar een bepaalde doelgroep of te analyseren welk type posts meer/minder verkeer naar je website brengen. Wil je je doelgroep in detail leren kennen, dan ga je best ook eens kijken in Audience Insights

Audience Insights

Deze sectie bereik je via je Facebook Business Manager (en is dus alleen beschikbaar voor klanten die adverteren). Je kan hier bepaalde custom audiences gaan evalueren. Hoe scoort je audience ten opzichte van de rest van Facebook. Wat liken je fans nog? De voorbeeld die je hieronder ziet zijn steeds in vergelijking met de paginalikers.

Om diepgaandere analyses te maken dan de Page Insights moet je pagina ook minstens 10 000 fans hebben in het land dat je wilt analyseren. Voldoe je aan die voorwaarden kan je op basis van volgende inzichten al je campagnes verbeteren:

Relatiestatus & opleidingsniveau van je fans

Screen Shot 2017-04-05 at 11.56.16.png

Page likes

Wij vinden al de bovenstaande inzichten heel handig, maar vooral de pagina likes/page overlap geeft je goede targeting-opties voor je volgende advertenties. Hier zie je met welke pagina’s jouw fans ook vaak engageren. Hoe hoger een pagina staat, hoe groter de kans op overlap tussen jouw fans en die van de pagina.

Screen Shot 2017-04-05 at 12.00.01.png

Job title

Waar werkt je publiek & hoe is dit in vergelijking met de rest van Facebook?

Screen Shot 2017-04-05 at 12.04.14.pngFrequency & Device

Hier kan je zien hoe vaak je doelpubliek bepaalde acties uitvoert op Facebook. Nog nuttiger is het device rapportje. Daarmee kan je achterhalen op welke manier je fans Facebook bekijken. Hier kan je je posts en eventueel je landingspagina's zelfs aan aanpassen om zo optimaal om te gaan met je budget. Als je merkt dat 70% van je doelpubliek niet op desktop zit, heeft het weinig zin om een desktop only campagne te gaan voeren. Het kan ook meteen een verklaring zijn als een eerdere desktop only campagne weinig opleverde.

Screen Shot 2017-04-05 at 12.02.26.png

All in all kan je hier een MASSA informatie vinden om je campagnes nog bangelijker te maken. Test en probeer enkele audiences en bekijk of je verschillen ziet. Veel analyseplezier!

 

Topics: Analytics, Facebook

Ook interessant om te weten