Maak van het event van het jaar ook het Facebook Event van het jaar


Leestijd: 4 minuten

Geschreven door op
Maak van het event van het jaar ook het Facebook Event van het jaar

Donderdag 14 juni 2018. Die dag staat in veel agenda’s in het rood. Want laat ons eerlijk zijn, wie wil nu de start van de Wereldbeker Voetbal in Rusland missen? Juist, niemand. Ben jij van plan om de wedstrijden van onze Rode Duivels (of andere ploegen) te bekijken met collega’s, vrienden, je sportclub, enz. Maak er in één beweging een Facebook Event van. Hoe? Voor wie? En acht andere vragen beantwoorden we hieronder.

1. Welk type event kan ik promoten op Facebook events? 

De meeste event types, die de Facebook policies (regels) voor pagina’s, groepen en evenementen niet overtreden, kunnen gepromoot worden met Facebook Events.  

Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen, check dus zeker de policies (regels) om er zeker van te zijn dat jouw event niet tot één van die uitzonderingen behoort. Zo zegt Facebook bijvoorbeeld dat pagina’s, groepen en/ of evenementen online gokken, games en/ of online loterijen niét mogen bevorderen of promoten zonder expliciete, geschreven toestemming van Facebook.

2. Hoe maak ik een facebook Event voor een profiel, pagina of groep? 

Private en publieke evenementen kan je aanmaken via je persoonlijk profiel. Publieke evenementen met gelimiteerde uitnodigingen kan je maken via je persoonlijk profiel, je pagina’s en je groepen.

Picture1

 

Profile Events

Om een event aan te maken met je persoonlijk profiel ga je naar ‘Facebook Events’ en klik je op ‘Create Event’ (maak een event).

Picture2

Als het drop-down menu verschijnt, moet je de keuze maken tussen ‘Private’ (Privaat) of ‘Public’ (Publiek).

Picture3

 

Page Events

Om een event aan te maken gebruik makend van je pagina, klik je op de drie puntjes die onder je cover photo (profielfoto) staan. Je kan ook kijken bij status update en daar klik je op ‘Create Event’ (maak een event).

Group Events

Om een event aan te maken met je groep, ga je naar het ‘Events’ (Evenement) tabblad in het linkermenu of kijk in het drop down menu onder je ‘Cover Photo’ (profielfoto) naar de optie om een event aan te maken.

Je kan ook events aanmaken via de Facebook app of de Facebook Local app.

Picture4

3. kan ik terugkerende FACEBOOK EVENTS aanmaken? 

Via je pagina kan je terugkerende Facebook Events aanmaken. Zorg ervoor dat wanneer je je evenement maakt, je de interval aanvinkt in het frequentie drop-down menu.

Terugkerende Facebook Events laten je toe om contact te leggen met iedereen die reageert op een bepaalde sessie binnen één van de Facebook Event Pagina’s.

4. KAN IK eventbrite linken met een FACEBOOK EVENT? 

Ja, dat kan! Eens je jouw Eventbrite evenementlijst hebt aangemaakt, kan je naar het tabblad ‘Manage’ (beheren) gaan en daar bij het ‘Invite & Promote’ (promoot en nodig uit) menu klikken op ‘Add to Facebook’ (Facebook toevoegen). Klik op het volgende scherm op ‘Connect to Facebook’ (verbind met Facebook). Vanaf dan kan je je Facebook Event details aanpassen in Eventbrite.

Picture5

Je kan ook manueel een Facebook Event aanmaken via de details en afbeeldingen van je Eventbrite pagina. Gebruik daarvoor op je Facebookevenementenpagina de optie ‘ticket’.

5. Hoe vaak moet ik zaken in mijn Facebook Event posten? 

Er zijn geen specifieke studies naar het ideaal aantal posts voor je Facebook Event. Daarentegen, laat Facebook recent wel zien hoe vaak per dag er updates gebeuren op Facebookpagina’s en Facebookgroepen.

Als je weet dat Facebook de frequentie van posts bij groepen en op pagina’s analyseert, kan je aannemen dat die frequentie wordt geanalyseerd als onderdeel van hetzelfde news feed algorithm dat de posts van pagina’s en groepen evalueert.

6. Kan ik live gaan binnen een FACEBOOK EVENT? 

Ja, ga in de Facebook app naar je Facebook Event en klik op status update en zoek daar de ‘Go Live’ optie.

Picture6

7. Kan ik een story opzetten in mijn facebook event? 

Facebook lanceert nieuwe functies voor stories die je o.a. toelaat samen te werken met groepen en evenementen. Als dat bij jou nog niet het geval is kan je best live gaan via je evenement pagina (zoals hierboven beschreven).

Je kan ook stories maken met je persoonlijk profiel of pagina om zo je Facebook Event te promoten bij je vrienden, volgers of fans.

8. Hoe gebruik ik een facebook evenT voor lead generation? 

Je kan een paar tactieken gebruiken om leads te generen van je Facebook Event. Om te beginnen kan je tickets verkopen (ook gratis tickets) via kanalen zoals Eventbrite om zo te registreren wie er naar je online en offline evenementen komt. Iedereen die een ticket koopt komt dan op een contactlijst te staan die je kan beschouwen als leads.

Een andere manier is lead ads aanmaken en advertenties voor je lead generation pagina op je website. Richt je advertentie op mensen die reageren op je Facebook Event.

Picture7

9. HOE kan ik EEN FACEBOOK EVENT promoten? 

Naast advertenties voor evenementen op je Facebookpagina, kan je ook Facebook event frames, wat profiel en pagina foto’s overlays (lagen) zijn die je bezoekers, werknemers kunnen gebruiken om je evenement te promoten bij hun vrienden, volgers en fans.

Je kan ook links delen naar publieke Facebookevenementen via je andere sociale media, je e-maillijst en je website bezoekers.

10. HOE behoud ik de interesse na mijn event? 

Er zijn verschillende manieren om de magie van je evenement staande te houden tot er een volgende doorgaat. Zo kan je mensen bijvoorbeeld aanmoedigen om hun favoriete foto, story en video te delen op de Facebookevenementenpagina. Of deel zelf foto’s die genomen zijn door fotografen op jouw evenement.

Je kan toekomstige evenementen promoten met mensen die de vorige keer aanwezig waren op je event via je Facebookevenementenpagina.

Je kan eventueel ook een groep aanmaken die de aanwezigen van je evenement bij mekaar brengt en waar ze met mekaar kunnen praten en interacten.  

Je kan je evenement gebruiken om lidmaatschap te promoten in een algemene Facebookgroep. Die groep gebruik je om je klanten te ondersteunen, een community te creëren, je business te promoten en om toekomstige evenementen te promoten. De Facebook event aanwezigen (of de personen die geëngageerd hebben met je evenementenpagina) kan je gebruiken als target audiences in advertentie campagnes. Zo promoot je je producten, je diensten of toekomstige evenementen met mensen die gelinkt zijn aan je event pagina.

Picture8

Conclusie:

Gebruik de tips die we hierboven aanhalen bij het opmaken van een Facebook Event en je evenement zal scoren (net als onze Nationale Ploeg). Kijk met vrienden, collega’s, volgers, fans, familie naar het WK 2018.

Topics: bakerMEN, Nieuws

Ook interessant om te weten