Measurecamp Amsterdam 2017

Geschreven door op
Measurecamp Amsterdam 2017

 

Measurecamp is voor data nerds als wij een feestje. Een unconference, waarbij sales pitches uit den boze zijn. Wie regelmatig naar online marketing events gaat weet dat dit geen sinecure is.

Samenzitten met gelijkgestemde zielen en onze beste tips & tricks delen? Hell yes! Op 7 & 8 april was het zover: Measurecamp Amsterdam! Lekker vroeg de trein op naar het verre Noorden.

Op vrijdag was het workshop dag. Je kan steeds kiezen uit een aantal mogelijke sprekers & onderwerpen. Pro-tip: staat Peter O’neill (oprichter van Measurecamp en all around awesome Australian guy) ergens op de lijst van workshops: niet twijfelen en boeken!

measurecamp-peteroneill-workshop.jpg

Workshop dag

Heb dan ook mijn eigen raad meteen gevolgd en boekte Peter. Ik volgde zijn Google Analytics for Publishers (en vloekte dat ik in de namiddag zijn Analytics voor retailers sessies misliep). Een super boeiende sessie die me op een andere manier deed nadenken over content analytics. (Waarover later meer in een opvolgpost, te veel leuks om in twee lijntjes te verwerken!)

Mijn tweede workshop draaide rond data visualisation, een onderwerp dat ook altijd mijn aandacht trekt. De juiste cijfers op de juiste manier in beeld brengen, dat is de boodschap. De presentatie in deel 1 was nogal droogjes en voor mij weinig nieuws onder de zon. Leuk was vooral de passage van godvader van de data visualisatie: Hans Rosling. Geniet hieronder van zijn 200 Countries, 200 years, 4 minutes uit The Joy of Stats.


De discussie na de pauze kunnen we in 3 woorden samenvatten: less is more. Probeer niet teveel in 1 keer te zeggen. Toon enkel die cijfers die je klant aanzetten tot actie.

Sessiedag

Klaar voor dag twee! Op zaterdag is Measurecamp altijd heerlijk chaotisch. Wie wil kan een plek & timeslot reserveren om een discussie te starten of een presentatie te geven. Nieuwe pro-tip: de discussies zijn vaak het meest de moeite om bij aan te sluiten. Hier komen vaak de meest interessante tips & tricks uit. Een overzichtje van de beste sessies die we volgden.

Chatbots & voice assistants

Boeiende discussie over de toekomst en welke rol artificiële intelligentie daarin zal spelen. Hoe gaan we nog analyseren als een groot deel van de customer journey in conversaties weg van onze website gebeuren? Voice assistants als Alexa & Siri worden performanter, zal dit onze bottom line beïnvloeden?

Hoe kunnen we chatbots inzetten om onze klant zo snel mogelijk naar de conversie te leiden? Een tip die wel naar boven kwam is dat je het doel van de chatbot altijd heel duidelijk moet stellen. Is het een shopping assistant of een support tool?

Of in het voorbeeld van iemand die een datingsite beheerde; maak duidelijk dat je niet met je volgende date praat, maar met een tool die je aan de juiste persoon zal koppelen.

Segmentation

Opnieuw een discussie, deze keer over segmentatie van je data. Wat mij betreft was segmentatie het sleutelwoord van deze editie. In de workshops & sessies kwam het gegeven opvallend vaak aan bod.

Key takeaway: Start met clustering van je data & profiling van je gebruikers. Voor retailers met een webshop kan dit bijvoorbeeld al het verschil zijn tussen mensen die in een straal van x aantal km van je winkel wonen versus mensen die iets minder gemakkelijk voor je deur zullen staan.

Heb je bijvoorbeeld een usability test lopen kan je ook segmenteren om de hypothese die hier uit komt te gaan staven. Zo vermijd je dat je een beslissing neemt op basis van een te kleine datapool.

Dit sluit ook perfect aan bij de opmerking van Peter O’neil over hoe we niet data driven zouden moeten zijn, maar data informed. Data is de basis, maar de combinatie van deze verschillende datapunten en je gezonde boerenverstand zorgen voor de juiste conclusie.

5.000.000 Google Tag Manager Tips & Tricks

Het waren nu niet letterlijk 5 miljoen tips, maar toch veel te veel om op te noemen. Er kwam heel wat aan bod dat we nu al doen met GTM (yay, wij zijn goed bezig).

Bij sommige detailtracking kan je je de vraag stellen of je niet gaat meten om te meten. Of erger nog, GTM gaat gebruiken om je data te manipuleren. Iets extra meten om toch maar een positief resultaat te kunnen tonen aan je klant? Neen bedankt.

Heel wat tips hadden ook te maken met de snelle workarounds die je in GTM kan instellen. Een handige tool voor non-developers om toch heel snel scripts uit te werken.

Of om cijfers waar Analytics niet altijd even accuraat meet wel juist op te pikken. Een goed voorbeeld hiervan is de time on page, wat een handig meetpunt is voor een content publisher.

Ook hier kwam segmentatie weer aan bod. GTM kan je helpen om je data te marken en daarna custom dimensions & (calculated) metrics in te stellen in analytics.

Customise or die trying

Een van de sprekers uit vorige sessie bracht ook de customise or die trying. De les hier is om verder te kijken dan doorsnee Google Analytics reports om zo de juiste conclusies te trekken. De beste manier om dit te doen? Custom dimensions, custom metrics en calculated metrics.

Door de juiste dimensie of metric af te vuren (uiteraard via GTM) krijg je betere inzichten in websitegedrag. Wanneer je gebruikers op bepaalde meetpunten extra waarde toekent kan je sneller concrete funnels identificeren.

Zo was er een voorbeeld van een auto-vergelijk-website waar bleek dat mensen die veel foto’s bekijken ook sneller een auto gaan samenstellen in de configurator. Deze informatie was dan ook nog eens te splitsen op basis van merk of type auto. Het was dan ook mogelijk om het engagement per model te gaan bekijken.

De juiste customisation zorgt er ook voor dat je data nuttig wordt voor iedereen binnen het bedrijf & niet enkel toegankelijk is voor de analyst.

In’t kort

Measurecamp Amsterdam ’17 stond wat mij betreft volledig in het teken van segmentatie van data. Heel wat inspiratie opgedaan, zeker als het gaat over content marketing analytics.

Nog een kleine noot van de redactie: Ik koos blijkbaar net de juiste sessies om deel te nemen want collega’s bleven helaas wat op hun honger zitten tijdens hun sessies. Ook dat is soms Measurecamp.

 

Topics: Analytics

Ook interessant om te weten