Mijn eerste dagen als bakermen dude


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Mijn eerste dagen als bakermen dude

Een nieuw en spannend hoofdstuk. Zo keek ik uit naar mijn eerste dagen bij bakermen. Als boekenfanaat weet ik als geen ander dat de eerste zinnen en eerste momenten cruciaal zijn om een mooi verhaal te vormen. En zo trok ik met goede moed en met veel goesting richting Borgerhout.

giphy

Wie zijn die online dudes eigenlijk?

Mijn vermoedens van gemoedelijkheid en vriendelijkheid werden meteen bevestigd door een warme en welgemeende ‘Goeiemorgen’ van iedereen. Na een rondleiding en een introductie van het systeem, wist ik waar ik zou werken. Maar nog niet met wie. Dat zou snel duidelijk worden. Wat me opviel: iedereen bij bakermen heeft zijn/ haar eigen karakter. Sommigen zijn stil, anderen zijn meer aanwezig, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel de klanten geven waar ze om vragen (of meer) en dat op een professionele/ originele manier. En dat doel bereiken ze, zoals elk geolied bedrijf, samen.

Tijdens mijn vorige job besefte ik dat een goede sfeer en fijne collega’s het werk een pak aangenamer maken en dus hecht ik daar belang aan. Al na het eerste uur wist ik dat ik me daar bij bakermen geen zorgen over hoefde te maken. De sfeer zit hier goed. Een punt waar ik wel mee struggelde, was conversatie maken. Na twee jaar werken op de redacties van vrouwenbladen waar de meeste gesprekken gaan over de kapsels en kledingstijl van bekende en minder bekende personen, gaat het hier opeens over de winnaar van de Champions League en de wereldgoal van Bale. Hoog tijd om mijn voetbalkennis bij te schaven.

 

Let's start to work 

Mijn eerste to do’s testten meteen mijn ‘skills als copywriter’, en dus kroop ik met een bang hartje en trillende handen achter mijn toetsenbord. Gelukkig staat er bij de dudes geen limiet op het aantal vragen die je mag stellen en daar maakte ik gretig gebruik van. Aan het einde van de week had ik al veel tips van collega’s bij mekaar gekregen, kon ik mijn to do’s afvinken en voelde ik dat er bij bakermen een plaatsje was voor mij.  

Nerves, no. Nerve guns, yes 

En als de zenuwen toch de bovenhand kregen, dan waren er nog altijd de nerf guns. Die naast een laptop, muis en computerscherm tot de standard equipement bij bakermen behoren. Heb je een dipje of wil je gewoon een collega de stuipen op het lijf jagen? Simpel. Laden, mikken en schieten. Een tactische plek uitkiezen en genoeg munitie verzamelen is van groot belang als de guns boven komen.

Groepsfoto crop

Conclusie, mijn eerste week bij bakermen is me – zoals je merkt aan deze blogpost – enorm goed bevallen. Doordat er voor mij als copywriter elke dag nieuwe uitdagingen zijn – gaande van het schrijven van blogposts, tot ads en Facebookadvertenties in het Frans – leer ik veel bij en ziet elke dag er anders uit. Kortom, ik ben blij met dit nieuw hoofdstuk en ben er zeker van dat het een verhaal met een happy end wordt.

 

Topics: bakerMEN, Nieuws

Ook interessant om te weten